EGIPT - CIRCUIT & CROAZIERA PE NIL 5*
de la 1460

Pe Urmele Egiptenilor Antici

Cairo - Aswan - Kom Ombo - Edfu - Esna - Luxor - Hurghada 10 nopti/11 zile

5
 
Transportation
Perioada 19 martie - 29 martie 2023
Oferta Last Minute
de la
1699
1460
persoana/camera dubla/10 nopti/11 zile

ZIUA 1|19.03.2023| BUCUREȘTI – CAIRO

22:30 – Întâlnire cu Ehab Said, ghid egiptolog vorbitor de limba romana, la ora 22:30 pe aeroportul international Henri Coanda pentru îmbarcarea pe cursa Tarom, RO101 ce va decola la ora 00:45 (noaptea de sambata spre duminica). Sosire in Cairo la ora 03:30 (ora locală – Egipt) si transfer catre hotelul Swiss Inn Pyramids 4*+ (sau similar) unde vom fi cazati. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor. 

https://www.swissinn.net/hotels/index.php?lang=Pyramids

ZIUA 2|20.03.2023| CAIRO 

După micul dejun, pentru a avea un prim contact cu energia, istoria și cultura Egiptului, cea dintâi vizită este dedicată Muzeului de Egiptologie, inaugurat in 1902. Printre exponate, putem admira comorile regelui Tut Ankh Amun (dinastia XVIII, 1350 î.e.n.), descoperite în mormântul său intact, în anul 1922. Optional, se poate vizita Citadela lui Salah Eldin, construită pe un deal in anul 1176, pentru a supraveghea si proteja de atacuri orașul Cairo. Vizita include Moscheea de Alabastru a lui Mohamed Ali Pasha, cu un superb interior în stil oriental și cel mai inalt minaret din Orientul Mijlociu. Dupa terminarea vizitelor ne vom incanta privirile cu frumoasele decoratiuni arabesti ce se afla in cel mai vechi bazar din Cairo, Khan El Khalili. Aici vom avea timp liber pentru suveniruri. Cină si cazare la hotel Swiss Inn Pyramids 4*+ (sau similar).                          

ZIUA 3|21.03.2023 | CAIRO 

Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Giza unde vom vedea cele trei piramide (Kheops, Kefren & Mikerinos) si impunatorul Sfinx. Vizita inclusa pe platoul Giza este doar de la exterior, intrarea in marea piramida a lui Kheops fiind optionala si se face individual, fara ghid. Biletul de intrare se cumpara de la ghiseul de stat egiptean, costul fiind de 450 EGP (lire egiptene), acesta achitandu-se doar in moneda locala si cash. Dupa terminarea vizitelor vom face o oprire la Atelierul de Papirus, pentru a descoperi taina fabricării primei hârtii din această plantă și apoi la Palatul Parfumurilor pentru a testa esențe specifice egiptene. Optional, dupa amiaza se poate vizita Saqqara. In aceasta zona se afla prima piramida construita in Egipt, piramida in trepte a lui Djoser, ce se poate admira doar din exterior. Cea mai interesanta piramida care se poate vizita din interior este piramida lui Unas si este inclusa in vizita optionala. Cină si cazare la hotel Swiss Inn Pyramids 4*+ (sau similar).

ZIUA 4|22.03.2023| ASWAN  (Zbor Intern) 

Dupa micul dejun vom fi transferati catre aeroportul din Cairo pentru a ne imbarca pe cursa interna Cairo – Aswan (Egypt Air). Imbarcare pe vasul de croaziera si timp liber pentru relaxare sau pentru o scurta plimbare prin bazarul de mirodenii din Aswan. Dupa servirea pranzului, optional, se poate vizita marele baraj de la Aswan si templul lui Isis din Philae. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera 5*.

ZIUA 5| 23.03.2023| ASWAN - ABU SIMBEL(OPTIONAL) - KOM OMBO - EDFU

 la unul dintre cele mai importante temple din Egipt - Abu Simbel (plecarea in jurul orei 04:00 cu mic dejun la pachet) - ridicat în perioada dinastiei a IXX-a de către Ramses al II-lea, inclus în Patrimoniul UNESCO, celebru pentru uriașele sale statui. Continuăm apoi cu vizita la Templul Reginei Nefertari, aflat în aceeași zonă. Tempul lui Ramses al II-lea de la Abu Simbel este unic datorita modului în care lumina discului solar pătrunde în incinta camerei sacre, pe fața regelui, la răsărit, doar două zile din an: 22 februarie - Ziua Regelui de nastre și 22 octombrie - Ziua încoronării sale. Dupa terminarea vizitei ne vom intoarce in Aswan pe vasul de croaziera unde vom servi pranzul si vom avea timp liber pentru plaja. Dupa pranz incepem navigarea catre Kom Ombo, unde vizitam templul lui Sobek si Horus. Kom Ombo, în Hieroglifă (limba Egipteană veche) înseamnă “pământul auriu”, motivul denumirii fiind legat de faptul că la o distanță de 70 km de malul vestic al Nilului se afla o mină de aur. După vizită luăm cina pe vasul de croaziera 5* și ne bucurăm de timp liber. Mai departe, vasul navighează spre Edfu.

ZIUA 6|24.03.2023|EDFU - ESNA – LUXOR 

Dimineata devreme vizităm Templul lui Horus Behdet (“Horus cel luptător”), din Edfu. Pe peretele acestui important templu este inscripționată legenda despre lupta dintre zeul Horus și zeul Seth (unchiul lui Horus), cel dintâi dorind să-și răzbune tatăl, pe Osiris, ucis de Seth. De la vasul de croazieră, transferul la templu se face cu trăsuri trase de cai. Mai departe, vasul navighează către Luxor, timp în care trecem prin ecluza Esna. Servim masa de pranz pe vas si timp liber. Ajungem la Luxor unde vizitam templul cu acelasi nume, construit cu aproximativ 1400 de ani î.e.n., cu frumoasele lui coloane și camera de naștere a lui Amenhotep al III-lea (al IX - lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a). Cina si cazare la bordul vasului de croaziera 5*.

ZIUA 7|25.03.2023| LUXOR - HURGHADA

Optional, se poate efectua zborul cu balonul de aer cald. Zborul dureaza aprox. 40min si se face la rasaritul soarelui, deasupra Luxorului (partea de vest unde se afla Valea Regilor si Templul lui Hatshepsut). După micul dejun si check out de pe vas, incepem vizita cu Valea Regilor, unde avem acces la trei morminte. Valea Regilor a fost folosită ca necropolă timp de 1000 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos aparținând faraonului Tut Ankh Amon (dinastia XVIII). Este singurul mormânt care a fost descoperit intact până în prezent și toate comorile sale sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. 
Continuăm cu vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de amantul ei, Senen Mut, desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei și iubitei sale. Mai departe, vizităm “Coloșii lui Memnon” și apoi un Atelier de Alabastru, pentru a admira modul de fabricare a acestei pietre fragile. Dupa amiaza vom vizita templul Karnak,
 ce este un grandios complex de 10 temple dedicat lui Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut "cel mai ales dintre locuri", reflectând superioritatea templului. Plecare spre Hurghada (transfer de aprox. 4h). Sosire in statiuna Hurghada in cursul serii unde ne vom caza la hotelul Sunrise Garden Beach Resort 5* in regim all inclusive. https://www.sunrise-resorts.com/Home/HURGHADA/SUNRISE_Select_Garden_Beach_Resort_Spa

 

ZIUA 8|26.03.2023| HURGHADA

Dupa micul dejun, aveti timp liber pentru relaxare la marea Rosie sau pentru cumparaturi in centrul statiunii. Optional, se poate organiza croaziera pe marea Rosie in timpul careia veti putea face snorkeling. Costul croazierei include masa de pranz (fructe de mare, salate etc.), bauturi racoritoare si echipamentul pentru snorkeling, 3 stop-uri pentru snorkeling, instructor. Cazare la hotel Sunrise Garden Beach Resort - all inclusive 5*. 

ZIUA 9|27.03.2023| HURGHADA 

Mic dejun și timp liber pentru relaxare sau posibilitatea de excursii optionale: jeep safari in desert sau scunfundare cu submarinul. Cazare la hotel Sunrise Garden Beach Resort - all inclusive 5*. 

ZIUA 10|28.03.2023| HURGHADA - CAIRO 

Mic dejun, timp liber in resort pana la ora 19:00 cand vom fi transferati catre Cairo. Transferul catre aeroportul din Cairo va dura aprox. 7h. Sosire in capitala Egiptului dupa ora 00:00, pentru a ne imbarca pe zborul TAROM, RO102 (zbor in cursul noptii de marti spre miercuri), cu destinatia Bucuresti. 

ZIUA 11|29.03.2023| CAIRO - BUCURESTI

Decolare la 03:30 (ora locala din Egipt), aterizare in Bucuresti la ora 07:20 (ora locala a Romaniei), durata zbor 2h50.

Persoana in camera dubla

Persoana in camera single

Tarif copil 2-11,99 ani

 

 1460.00 EUR

 1910.00 EUR

995.00 EUR

 

TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

CONDITII DE REALIZARE A GRUPULUI:

 

GRUP MINIMUM 15 PERSOANE

Tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15  participanti; pentru un grup intre 10-14 participanti, tariful se va majora cu 125 euro/persoana.; pentru un nr. mai mic de 10 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

 

De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

SERVICII INCLUSE:
- transport cu avionul zbor direct Bucuresti - Cairo si retur cu compania TAROM;
- transport cu avionul cursa interna: Cairo - Aswan cu o companie locala;
- 10 nopti cazare: 3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4*+ (de prima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor), 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5* si 4 nopti cu all inclusive in Hurghada la hotel 5*(de ultima noapte se va beneficia partial, conform orarului de zbor);
- transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
- transferuri aeroport - hotel - aeroport;
- doua tururi de jumatate de zi in Cairo cu ghid local;
- vizitarea templelor: Kom Ombo, Edfu, Karnak, Luxor, Hatshepsut de la Deir el Bahri;
- vizitarea mormintelor faraonilor din Valea Regilor (incluse 3 morminte) si a Colosilor lui Memnon;
- vizite in Cairo: Muzeul de Egiptologie, Fabrica de Parfumuri Orientale, Fabrica de Papirusi, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara);
- insotitor/ghid egiptolog vorbitor de limba romana;
- taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna octombrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

SERVICII NEINCLUSE:

- taxa de viza: 25 USD/persoana (viza se achita cash si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire);
- asigurarea medicala de calatorie & storno (optionala); se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, reprezentanti locali): 70 EURO/persoana se practica in Egipt, se achita la sosirea in tara de destinatie;
- excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;  
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;

EXCURSII OPTIONALE (minim 10 participanti, preturi informative):
Citadela cu Moscheea de alabastru & bazarul Khan El Khalili: 60 EURO/ persoana;
Saqqara: 65 EURO/ persoana;Marele baraj de la Aswan si templul lui Isis din Philae: 70 EURO/ persoana;
Excursie la Abu Simbel: 105 EURO/ persoana;
Zbor cu balonul deasupra Luxorului: 125 EURO/ persoana;
Croaziera pe Marea Rosie: 50 EURO/ persoana;
Jeep safari in desert: 65 EURO/persoana;
Scufundare cu submarinul: 70 EURO/persoana;
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 10 participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna octombrie 2022; aceste preturi sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare sau la sosirea in Egipt. In cazul in care la o excursie vor participa mai putin de 10 persoane, pretul va fi majorat corespunzator.

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; ACEASTA SE OBTINE SI SE ACHITA PE AEROPORTUL DIN CAIRO;

 

 - conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Lucky Sirius Tours; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.