CĂLĂTORIE INIȚIATICĂ

Croazieră pe Nil - Misterele Faraonilor - Program & Cazare de 5 stele

5
 
Transportation
Perioada 11.04 - 21.04.2021
Special offer
de la
2700
2490
Pachet/persoana

ZIUA 1 – Sambata, 10 aprilie | BUCUREȘTI – CAIRO (Hotel 5* Steigenberger Pyramids)

22:30 – Întâlnire în aeroportul Henri Coandă, pentru îmbarcare pe cursa Tarom. Decolăm pe 11 aprilie la ora 00:30 (ora Bucureștiului) și aterizăm la ora 02:15, (ora locală – Cairo). Transfer la Hotel 5* Steigenberger Pyramids, cu demipensiune.

ZIUA 2  – Duminica, 11 aprilie | CAIRO (Hotel 5* Steigenberger Pyramids)

După micul dejun, pentru a avea un prim contact cu energia, istoria și cultura Egiptului, cea dintâi vizită este dedicată Muzeului de Egiptologie. Vizita include, opțional, accesul în camera mumiilor. Printre exponate, putem admira comorile regelui Tut Ankh Amun (dinastia XVIII, 1350 î.e.n.), descoperite în mormântul său intact, în anul 1922.  Luăm masa de prânz în oraș și apoi mergem la Citadela lui Salah Eldin, construită pe un deal in anul 1176, pentru a supraveghea si proteja de atacuri orașul Cairo. Aici, vizităm Moscheea de Alabastru a lui Mohamed Ali Pasha, cu un superb interior în stil oriental și cea mai înaltă minaretă din Orientul Mijlociu. Încheiem ziua cu o vizită la Bazarul Khan el Khalili, având o vechime de 1000 de ani. Seara, meditație de introducere și armonizare și cină la hotel.

ZIUA 3 – Luni, 12 aprilie | CAIRO

Începem ziua la ora 4.45 dimineața, cu vizita Piramidelor. Vreme de 2 ore, între orele 05.00 - 07.00, toată zona platoului Giza este închiriată exclusiv pentru grupul nostru.
 Acest timp este dedicat practicării unei puternice meditații de grup chiar în interiorul piramidei lui Keops. Întregul Egipt este  considerat un portal energetic extrem de important, mai ales zona piramidelor lui Keops, Kefren și Mykerinos. După micul dejun, la hotel, revenim pe platoul Giza pentru a vizita alte puncte de interes din zonă și Sfinxul.
În partea a doua a zilei ne deplasăm la Saqqara pentru a cunoaște prima piramidă construită în Egipt (piramida în trepte a lui Djoser), apoi vizităm Mastaba lui Mereruka. Seara, facem o vizită la Atelierul de Papirus, pentru a descoperi taina fabricării primei hârtii din această plantă și apoi la Palatul Parfumurilor pentru a testa esențe specifice egiptene.

ZIUA 4  – Marti, 13 aprilie | CAIRO – ALEXANDRIA – ASWAN (tren)

Această zi este dedicată orașului Alexandria, cel de-al doilea ca mărime din Egipt. Începem turul cu Coloana lui Pompei, cea mai mare coloană triumfală construită în afara capitalelor Imperiului Roman (Roma și Constantinopol). Vizităm apoi Biblioteca din Alexandria, luăm masa de prânz și încheiem cu vizita la Citadela Qaitbai (locul unde a fost construit farul din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice). Seara ne întoarcem în Cairo, la gara Giza, de unde luăm trenul spre Aswan. Trenul către  Aswan are vagoane de dormit pentru 2 persoane. Cabinele sunt dotate cu două paturi suprapuse, aer condiționat, chiuvetă, oglindă și sursă de curent electric de 220 și 110 volți. Trenul nu este clasificat cu stele și aparține Ministerului de Transporturi Egiptean. Cina (catering cald) se servește în tren, spre Aswan.

ZIUA 5  – Miercuri, 14 aprilie | ASWAN – ABU SIMBEL - cazare pe vas de ceoaziera 5*.

După debarcare, de la gara Aswan pornim direct către unul dintre cele mai importante temple din Egipt - Abu Simbel - ridicat în perioada dinastiei a IXX-a de către Ramses al II-lea, inclus în Patrimoniul UNESCO, celebru pentru uriașele sale statui. Continuăm apoi cu vizita la Templul Reginei Nefertari, aflat în aceeași zonă. Tempul lui Ramses al II-lea de la Abu Simbel este unic datorita modului în care lumina discului solar pătrunde în incinta camerei sacre, pe fața regelui, la răsărit, doar două zile din an: 22 februarie - Ziua Regelui și 22 octombrie - Ziua încoronării sale. Seara, cazare și cină pe vas de croaziera 5*.

ZIUA 6 – Joi, 15 aprilie | PHILAE – KOM OMBO (Croazieră 5* pe Nil)

Dimineața, devreme, începem ziua cu vizita la Templul Philae, cel mai important și bine conservat templu dedicat zeiței Isis, din Egipt. Transferul la insula Agilkia, pe care se află acesta, se face cu barca, pe lacul Nasser. Timp de 2 ore, între orele 05.00 - 07.00, avem templul închiriat în exclusivitate, în vederea vizitării și practicării în interior a unei meditații de grup. După vizita la templu și întoarcerea de pe insula Agilkia, se face transferul pe vasul de croazieră de 5*, cu pensiune completă, unde vom fi cazați. Croaziera pe Nil începe cu Kom Ombo, unde vizităm Templul lui Sobek și Horus. Kom Ombo, în Hieroglifă (limba Egipteană veche) înseamnă “pământul auriu”, motivul denumirii fiind legat de faptul că la o distanță de 70 km de malul vestic al Nilului se afla o mină de aur. După vizită luăm cina pe vas și ne bucurăm de timp liber. Mai departe, vasul navighează spre Edfu.

ZIUA 7 – Vineri, 16 aprilie | EDFU - KARNAK – LUXOR (Croazieră 5* pe Nil)

Dimineata devreme vizităm Templul lui Horus Behdet (“Horus cel luptător”), din Edfu. Pe peretele acestui important templu este inscripționată legenda despre lupta dintre zeul Horus și zeul Seth (unchiul lui Horus), cel dintâi dorind să-și răzbune tatăl, pe Osiris, ucis de Seth. De la vasul de croazieră, transferul la templu se face cu trăsuri trase de cai. Mai departe, vasul navighează către Luxor, timp în care trecem prin ecluza Esna. servim masa de pranz pe vas si timp liber. Ajungem la Luxor si vizitam templul Karnak si Luxor. Karnak, este un grandios complex de 10 temple dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut "cel mai ales dintre locuri", reflectând superioritatea templului, unde se află un portal energetic foarte important. Dimensiunile sale sunt impresionante. Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris s-ar pierde între pereții săi. Încărcătura sa energetică este propice practicării unor meditații specifice în incinta complexului. Seara, se viziteaza templului Luxor, construit cu aproximativ 1400 de ani î.e.n., cu frumoasele lui coloane și camera de naștere a lui Amenhotep al III-lea (al IXlea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a). Seara, cină pe vas.

ZIUA 8 – Sambata, 17 aprilie | Valea Regilor (Hotel 5* Hilton Luxor)

După micul dejun si check out de pe vas, Începem vizita la Valea Regilor, unde avem acces la trei morminte. Valea Regilor a fost folosită ca necropolă timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos aparținând faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Este singurul mormânt care a fost descoperit intact până în prezent și toate comorile sale sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. 
Continuăm cu vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de amantul ei, Sen Mut, desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei și iubitei sale. Mai departe, vizităm “Coloșii lui Memnon” și apoi un Atelier de Alabastru, pentru a admira modul de fabricare a acestei pietre fragile. check in la hotel, timp liber. cină și cazare la hotel.

ZIUA 9 – Duminica, 18 aprilie | ABYDOS – DENDERA (Hotel 5* Hilton Luxor)

Mic dejun la hotel. Ne deplasăm cu autocarul la Abydos, unde vizităm Templul lui Seti I și Ramses al II-lea. Continuăm cu vizitarea Templului Hathor de la Dendera, unul dintre cele mai vechi temple ale Egiptului antic. După vizită, ne întoarcem în Luxor, unde ne cazăm la Hotel Hilton Luxor, cina si timp liber.

ZIUA 10 – Luni, 19 aprilie | HURGHADA (Hotel 5* Desert Rose sau similar)

Mic dejun și check-out. Ne deplasăm cu autocarul spre ultima destinație, Hurghada unde ne cazăm la Hotel 5* Desert Rose, cu regim de masa all inclusive. După prânz, beneficiem de timp liber pentru plajă, relaxare și activități de grup (meditații, exerciții de imagerie).

ZIUA 11 – Marti, 20 aprilie | HURGHADA (Hotel 5* Desert Rose sau similar)

Începem cu o meditație de integrare a călătoriei și apoi luăm micul dejun la hotel. Toată ziua este dedicată relaxării și petrecerii timpului pe plajă sau unui program opțional. În această zi, cei ce doresc, pot opta pentru o Croazieră pe Marea Roșie. La ora 18.45 check-out și îmbarcare pentru transfer la aeroportul din Cairo.

ZIUA 12 – Miercuri, 21 aprilie| CAIRO – BUCURESTI

Sosire la Aeroportul International din Cairo la ora 00:30 pentru îmbarcare pe cursa Tarom, cu decolare la 03:00. Sosire în Bucuresti la 05:50 (ora locală).

 
Pe parcursul întregii călătorii voi oferi ghidare pentru practicarea meditațiilor, a exercițiilor de imagerie, energetice și de respirație. Toate acestea vor fi corelate cu obiectivele călătoriei și au scopul de a vă atrage cât mai multe beneficii de pe urma contactului cu locurile sacre prin care vom trece. Ehab Said, ghidul nostru în acest pelerinaj spiritual, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul turismului, este egiptolog, fost profesor la facultatea de Egiptologie din Cairo și în plus, un mare avantaj pentru noi, vorbitor de limbă română. Pentru Ehab, limba română este a doua limba maternă, fiind adoptat de România încă din vremea studenției sale.

 

 

TERMENE DE PLATĂ:

Tranșa 1: 25% din prețul pachetului, la înscriere;

Tranșa 2: 25% din prețul pachetului, până la 15.01.2021;

Tranșa 3: 25% din prețul pachetului, până la 15.02.2021;

Tranșa 4: 25% din prețul pachetului, până la 15.03.2021.

Contravaloarea călătoriei poate fi achitată în EURO sau RON la cursul băncii BNR+2% în ziua plății.

 

Preț pachet / persoană

Persoana/cam.

Persona/cam.

dublă

single

2,490 €

2,775 €

TARIFELE INCLUD:  

* Biletele de avion București – Cairo – București, cu compania Tarom;

* Taxele de aeroport;

* Asigurarea medicală;

10 nopti de cazare: 6 nopți în hoteluri de 5*, 3 nopți pe vas de croaziera de 5* și 1 noapte pe tren cu vagon de dormit, în cușete pentru 2 persoane (trenul nu este clasificat cu stele și aparține Ministerului Transportului Egiptean), dupa cum urmează:

-  3 nopți la Cairo, dintre care una cu mic dejun, una cu demipensiune, la hotel de 5* Steigenberger Pyramids;

-   1 noapte la cușetă, cu demipensiune, în tren cu vagon de dormit;

-   1 noapte la Aswan, cu demipensiune, la hotel de 5* Movenpick;

-   3 nopti pe vas de croazieră de 5*, cu pensiune completă;

-   1 noapte la Luxor, cu demipensiune, la hotel de 5* Hilton Luxor;

-   1 noapte  la Hurghada, all inclusive, la hotel de 5* Hilton sau similar;

* Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video;

* Ghid egiptolog pe toată durata călătoriei, vorbitor de limbă română!
* Mesele de prânz din oraș, din zilele 2 și 3, la Cairo și din ziua 4, la Alexandria;

* TOATE INTRĂRILE PENTRU VIZITELE LA: - Muzeul de Egiptologie din Cairo (mai puțin camera mumiilor, care este opțională); - Moscheea de Alabastru; - Piramidele si Sfinxul, închirierea incintei și piramidei mari doar pentru grupul nostru;

- Piramida în trepte de la Sakkara;

- Mastaba lui Mereruka; -

Templul Abu Simbel;

- Templul reginei Nefertari;

- Închirierea incintei Templului Philae, dedicat zeiței Isis, doar pentru grupul nostru;

- Templul lui Sobeck și Horus, din Kom Ombo;

- Templul lui Horus Behdet, din Edfu;

- Valea Regilor, cu acces la trei morminte;

- Templul Reginei Hatshepsut și coloșii lui Memnon;

- Templul Luxor;

- Templul Karnak;

- Templul lui Seti I și Ramses al II-lea, de la Abydos;

- Templul Hathor de la Dendera.
 
TARIFELE NU INCLUD: 

- Taxa de viză – 25 usd/pers, obligatorie (se achită pe aeroportul din Cairo);

- Bacșiș 50 €/pers. pentru șoferi, hoteluri și croazieră (se achită la București, în avans);

Programe opționale:

- Accesul în camera mumiilor (cca. 11 €);

- Accesul la mormântul lui Tutankhamon (cca. 18 €);

- Accesul la mormântul lui Seti I (cca. 59 €);

- Croazieră pe marea Roșie (cca. 35 €);

- Taxele pentru fotografiere;

- Mesele de prânz din Aswan și Luxor;

- Băuturile la mese (cu excepția apei, incluse);

- Cheltuieli personale.

Informatii utile

Nota! Pentru calatoriile in Egipt pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intorcerii in tara.

Viza turistica se obtine in aeroportul din Cairo - Egipt.

Cei care detin pasaport diplomatic sau de serviciu sunt rugati sa se adreseze Ambasadei Egiptului din Romania in vederea obtinerii vizei.

Test molecular negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Egiptului.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate în limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, conform pasaportului persoanei respective.

TESTUL COVID -19 NEGATIV TREBUIE PREZENTAT IN ORIGINAL LA AEROPORT. SAU LISTAT PE SUPORT DE HARTIE, AVAND PARAFA CLINICII.

     1-   Pașaport valabil minimum 6 luni de la data întoarcerii in tara. Se accepta pașaport temporar valabil 1 an. ATENTIE! Verificați documentele necesare călătoriei înainte de plecare – pașaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care dețin alt tip de pașaport decât cel turistic (pașaport diplomatic, de servici, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce condiții pot calatori cu pașaportul pe care il dețin. Documentele necesare călătoriei pentru minorii însoțiți de un singur părinte sau nici unul le găsiți la

www.politiadefrontiera.ro  Conform legislației in vigoare, copiii si infanții (pana la 14 ani) călătoresc DOAR CU PASAPORT!!!

2-      Detaliile si informările pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o săptămâna înaintea plecării.

3-      ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare după emiterea lor.  Corectitudinea numelor si a datei de naștere intra in responsabilitatea agenției revânzătoare/ agentului care a efectuat înscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;

4-      Camerele sunt distribuite de recepție, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in funcție de politica check in/out a fiecărui hotel si in funcție de disponibilitățile de moment (in general cazare după ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberării camerei contra cost, la recepție.

5-      Sosirea mai devreme sau plecarea mai târziu nu va îndreptățește sa folosiți camera timp mai îndelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a băuturilor.

6-      Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la recepția hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla înseamnă camera dubla cu pat suplimentar. 

7-      In tren in cușeta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervării a trei persoane (2 adulți + 1 copil sau 3 adulți), a treia persoana va sta in cabina single.

8-      Uneori hotelierii solicita plăti suplimentare pentru utilizarea facilitaților din camera si hotel (ex. mini bar/frigider, seif). Recomandam turiștilor, ca in momentul cazării in hotel, sa solicite la recepție detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garanție numerar sau card, ce se restituie/deblochează la predarea camerei. Aceste sume se blochează pentru garantarea plații facilitaților hotelului;

9-      Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;

10-   Tarifele excursiilor opționale sunt orientative; clienții nu sunt obligați sa le cumpere de la partenerul agenției noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plângerile si soluționarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!

11-   Va recomandam sa luați cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente împotriva bolilor digestive, a insolației si a răcelii.

12-   La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restricții in ceea ce privește îmbrăcămintea. Totuși in tarile arabe fac excepție moscheile si templele in folosința, la vizitarea cărora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).

13-   In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru băut, se recomanda apa îmbuteliata.

14-   Depuneți documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la recepție sau in camera).

15-   Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica itinerariul, fara respectarea ordina vizitei obiectivele turistice din program.

16-   Tur Operatorul nu răspunde in cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa părăsească teritoriul propriu;

17-   Tur Operatorul își rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situația in care acestea sunt impuse de terți (compania aeriana, unitățile de cazare); Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agenția noastră nu este răspunzătoare.

18- in cazul in care sa anuleaza zborurile catre destinatie in contextul pandimiei excursie se reprogrameaza.

Nu rata oferta speciala

You must agree to the conditions for processing your personal data.