Egipt - Marele tur initiatic

Croaziera pe Nil 9 Nopti / 11 ZILE

5
 
Transportation
Data plecarii 07.09.2021- 17.09.2021
Early booking
de la
 
1350
Persoana/Pachet

Tema principala al calatoriei

ZIUA 1 – Marti 07.09.2021 | BUCURESTI – CAIRO

22:00 - Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru întâlnirea cu reprezentatul agenției Lucky Sirius Tours (Ehab Said), Îmbarcare pe cursa Tarom spre Cairo. Decolare din Bucuresti la 00:30, sosire in Cairo la 02:15 (ora locala).

RO 101 Bucureati 00:30 Cairo 02:15 Cursa directa.

Transfer si cazare la Hotel Ramses Hilton Hotel - Official Website , sau

Steigenberger Pyramids Cairo - steigenberger.com

sau similar 5*. regim de masa demipensiune. (mic dejun & cina)

ZIUA 2 – Miercuri 08.09.2021 | CAIRO

Mic dejun. Începem ziua cu vizita piramidelor cu bilet de intrare in zona inclus, opțional se poate intra in incinte Piramidei lui Kheops . Ne pregătim pentru o călătorie in timp si ajungem la anul 2750 înainte de Iisus Hristos. Mai exact, ne aflam in dinastia a IV a din Egiptul Antic, una dintre cele mai mărețe dinastii ale magnificei istorii Egiptene. De menționat ca tot Egiptul este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales grandioasa piramida a lui Keops, Kefren, Mykerinos si multe alte locații pe care le vom vizita in aceasta incursiune. Cairo, este unul dintre cele mai vechi si mai importante capitale ale civilizație antice . După vizita piramidelor si a Sfinxului, ne răsfățam cu vizita la Palatul Parfumurilor, unde se pot achiziționa esențele specifice Egiptului Antic, multe au fost folosite in temple pentru ritualuri. Este timpul pentru masa de prânz la un restaurant turistic (băutură nu este inclusa). Dupa care, ne îndreptam spre hotel, timp liber pentru rlaxare,  cina si cazare la Hotel 5*

ZIUA 3  - Joi 09.09.2021| Cairo - Aswan

Mic dejun la hotel si check aut, începem ziua cu vizita la Muzeu de egiptologie, Muzeul de Egiptologie, situat in centrul orașului Cairo, mai exact in piața Tahrir (Libertății), pe malul Nilului. Aici sunt găzduite 100,000 piese expuse si aproximativ 150,000 piese in depozitul muzeului. Din acest motiv autoritatea Egipteana a venit cu ideea sa construiască un nou muzeu, modern, situat lângă zona piramidelor, deschiderea oficiala având loc in 2020, iar pre-deschiderea in 2019. In acest muzeu vom admira comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia 18, 1350 de ani înainte de Iisus Hristos), care au fost descoperite in mormantul sau intact in anul 1922.

Continuam ziua cu vizita la citadela lui „Saladin” si Moschee de Alabastru ridicate de către Mohamed Ali Pasha. După care servim masa de pranz la un restaurant local autentic, dupa masa ne îndreptam spre gara mica din Giza de unde vom porni călătoria cu trenul (vagon de dormit 2 persoane in cușeta)  spre Aswan, cina tip catering cald va fi servita in tren.

ZIUA 4 – Vineri 10.09.2021| Aswan (Croaziera)

Mic dejun in tren (catarin rece). Transfer de la gara la vas de croaziere 5*.
Va propunem o excursie optional, la unul dintre cele mai importante temple din Egipt - Abu Simbel - ridicat in perioada dinastiei a 19-a, de catre Ramses al II-lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic datorita modului in care discul solar patrunde in incinta camerei sacre, pe fata regelui la rasarit doar doua zile din an si anume 22 februarie - Ziua Regelui si 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale, dupa care vizitam unicul templul al reginei Nefertari aflat in aceeasi zona. Dupa terminarea vizitei, ne intoarcem la Aswan si ne imbarcaram pe vasul de croaziera de 5* pentru a servi masa de cina si cazare pe vas.

ZIUA 5 – Sambata 11.09.2021| Aswan – Kom Ombo (Croaziera)

Incepem ziua la ora 04:00 dimineata, cu VIZITA PRIVATA doar pentru grupul nostru, la Templul Philae, dedicate lui ISIS Considerata simbolul  iubirii feminine si al blandetii. Isis este prezentata in chip si corp uman cu un tron deasupra capului  cu doua aripi intinse.
Dupa vizita templului ne indreptam spre vas de croaziera 5*. Cazare si servim micul dejun, timp liber dupa masa, vasul navigeaza spre Kom Ombo, pranz si timp liber pentru odihna sau relaxare pe puntea vasului, sosire la Kom Ombo, vizita templului Komo Ombo dedicate lui Horus si Sobec, dupa vizita cina la restaurantul vasului si cazare, Navigare spre Edfu.

ZIUA 6 – Duminica 12.09.2021| EDFU - LUXOR (Croaziera)

Dimineata devreme se ajunge la Edfu unde se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere, “Horus cel Protector”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care povesteste despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Micul dejun se va servi pe vas, dupa terminarea vizitei templului. Timp liber,
vasul navigheaza si ne indreptam catre Luxor, pranzul va fi servit pe vas. Dupa masa, timp liber pentru relaxare pe puntea special amenajata sau la piscina vasului. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. Dupa sosirea in Luxor, seara, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vom merge pe malul estic al Nilului si vom vizita templul Karnak, grandiosul complex (10 temple), dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii este Ipet Isut "cel mai ales dintre locuri", aceasta reflectand superioritatea templului, aici unde se afla un portal energetic extrem de important, se simte vibratia locului imediat cum intram in incinta templului.
Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre peretii lui. De asemenea, vizitam si templul Luxor, cu frumoasele lui coloane si camera de nastere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a. Cina pe vasul de croaziera, urmata de un program artistic (dans oriental si dans folcloric).

ZIUA 7 – Luni 13.09.2021| LUXOR

Mic dejun pe vas. Incepem vizita la Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte. Valea Regilor a fost folosita ca si necropola timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormant descoperit apartinand faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormantul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astazi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin constructia si arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de Amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei sale si iubita lui.
Mai departe, se viziteaza “Colosii lui Memnon”. Dupa ce terminam vizita, ne oprim la un atelier de Alabastru sa admiram modul de fabricare a acestei pietre fragile si semipretioasa- cazare pe vas de croaziera.

ZIUA 8 – Marti 14.09.2021| LUXOR – HURGHADA

Micul dejun pe vas de croaziera, dupa care ne indreptam cu autocarul (aprox. 208 km) spre Hurghada, superba statiune de la Marea Rosie.
Cazare, pranz - cina la Resort 5*  regim de masa, All Inclusive. Timp liber pentru relaxare.

ZIUA 9 – Miercuri 15.09.2021| HURGHADA

Timp liber pentru relaxare sau, optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de pranz, bauturi racoritoare, ceai, cafea si apa incluse pe vas. Plecarea se va face de la ora 9:00 dimineata. Croaziera cuprinde in total 3 opriri. Prima este in largul Marii Rosii, pentru snorkeling (timp de aproximativ o ora) unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. A doua oprire, la plaja, pe insula Ghiftun, timp de o ora, dupa care servim masa de pranz pe vas, iar a treia oprire si ultima, va fi in largul Marii Rosii. Pe toata durata excursiei suntem insotiti de un ghid local si un scafandru. Atentie! Echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas gratuit, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

ZIUA 10 – Joi 16.09.2021| HURGHADA - CAIRO

Mic dejun, Timp liber pentru relaxare pe plaja sau, optional excursie cu Submarine timp de 2:30 ore, excursie incepe de la hotel cu un transfer pana la portul de unde se incepe scufundare cu submarin, acela este turistic cu un numar limitat de 45 de locuri. Se scufunda la adancimea aproximativa 30 de metri sub nivelul marie, durata scufundarii este de 40 minute. Check-out de la hotel la ora 12:00, Timp liber pentru plaja, la ora 18:00 transfer Hurghada – Cairo, sosire la Aeroportul international din Cairo la ora aproximativ 24:00

ZIUA 11 – Vineri 07.05.2021| CAIRO – BUCURESTI

Check in pentru inmbarcare pe cursa directa Tarom RO 102 Cairo 03:00, Bucuresti 06:50, ora locala.

Finalul programulu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarifie

Preț pachet / persoană

Persoana/cam.

Persona/cam.

dublă

single

1,350 €

1,650 €

TERMENE DE PLATA PERSOANA IN CAMERA DUBLA.

339 euro la înscriere.

337 euro pana la data de 05.05.2021

337 euro pana la data de 05.07.2021

337 euro pana la data de 01.08.2021

Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul băncii BNR + 2%, din ziua plații;

Procentul aferent primei plăti sa va calcula in funcție de momentul înscrierii. Daca înscrierea intervine cu mai puțin de 30 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita conform termenelor menționate mai sus. In cazul nerespectării termenelor de plata, Tour Operatorul își rezerva dreptul de a anula rezervarea.

EXCURSII OPTIONALE:

Abu Simbel – 90€/persoana. Include transfer privat, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple. Durata excursiei 10 ore, pretul este valabil pentru minim de 15 persoane. Bacsis recomandat pentru sofer 4 euro/persoana. 

Croaziera pe Marea Roșie (Hurghada) – 50€/persoana, include transfer privat, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling, 3 opriri in locatii diferite in largul Mării Rosii, pentru a admira fauna marii. Marea Roșie este celebra și cunoscuta pentru apa cristalina, biodiversitatea și frumusețea ei find una dintre destinațiile preferate de National Geographic pentru a prezenta frumusețea viata subacvatica.Ghid local. Durata excursiei 7 ore, pretul este valabil pentru minim 6 persoane.

Bacsis recomandat pentru echipajul vasului 3 euro/persoana.

Excursie cu submarinul (Hurghada)- 60€/pers. Include transfer privat. Durata excursiei 2 ½ ore.

Excursie: Safari (Hurghada) Sunset – 60€/persoana. Include transfer cu mașini Land Cruise 4×4, cina in stil beduin, spectacol (dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV-uri, vizita la mini Gradina Zoologica, ghid local. Durata excursiei 4 ore. Pretul este valabil pentru minim 8 persoane.

Excursie: Safari in deșert  Sunrise(Hurghada)

Pret 60 /persoana. Plecare dimineata devreme pentru a admira rasaritul soarelui in desert si meditatie la rasarit de soare, micul dejun va fi servit la un sat Beduin, Tot în deșert ne oprim la Farmacia Naturii și ni se prezintă plantele medicinale  folosite de beduini pentru a trata diverse probleme de sanatate, cum ar fi diabet, ulcer la stomac etc. Bacsis recomandat 3 euro/persoana. Pretul este valabil pentru minim 8 persoane.

 

Tarifele includ:

Bilet de avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti (linie aeriene Tarom)

Taxele de aeroport

Taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program.

9 nopți cazare in hoteluri 5* si vas de croaziera 5*, dintre care 1 noapte tren cu vagon de dormit cuseta de 2 persoane (trenul nu este clasificat cu stele sau margarete si aparține Ministerului Transportului Egiptean) după cum urmează:

2 nopți la Cairo (2 nopți demipensiune + 2 prânzuri la un restaurant local in timpul vizitei) in Steigenberger 5* sau similar

1 noapte in tren cu vagon de dormit (cușete pentru 2 pers) regim de masa demipensiune, (catering rece cina si la mic dejun)

3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5* - M/S A Sara Nile Cruise sau similar;

3 nopti cu All Inclusive in Hurghada la hotel Hilton Plaza 5* sau similar.

2 mese de prânz in primele 2 zile de vizite in Cairo.

 Regim de masa pe vas de croaziera, pensiune completa. Băuturile nu sunt incluse.

 Regim de masa in Hurghada, All inclusive

Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video

Ghid egiptolog pe toata durata excursiei, vorbitor de limba romana Ehab Said

Vizite incluse: 

Cairo - o zi intreaga de vizite la Piramide cu intrare in zona Piramidelor, Sfinx si Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa);

Moscheea de alabastru in incinta citadela lui Salaadin din Cairo

Aswan - vizita la Templul Philae (dedicat lui Isis);

Croaziera - vizite la Templul lui Sobeck si Horus/ Kom Ombo; Templul lui Horus / in Edfu, Malul de est (Templul Luxor & Templul Karnak) si malul de vest (Valea Regilor, Templul Hatshepsut, colosii lui Memnon si atelierul de Alabastru)

 

Tarifele nu includ:

Taxa de viza – 25 usd/ pers (obligatorie; se achita la aeroportul din Egipt);

Bacșiș 50 euro/pers. pentru șoferi, angajați a hotelurilor, restaurante si croaziera (obligatorii; se achita in Egipt la ghid);

Băuturi la mese (excepție in Hurghada unde este All Inclusive);

Cheltuieli personale;

Alte obiective turistice decât cele menționate;

Excursii/intrări opționale.

Asigurare medicala si storno 20 euro/persoana (recomandat).

 

Orarul de zbor

Zbor

Decolare

Ora

Aterizare

Ora

Durata Zbor

Nr. Zbor

Dus

OTP

00:30

CAI

02:15

02:45

RO 101

Întors

CAI

03:00

OTP

06:50

02:50

RO 102

 

Informatii utile

Nota! Pentru calatoriile in Egipt pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intorcerii in tara.

Viza turistica se obtine in aeroportul din Cairo - Egipt.

Cei care detin pasaport diplomatic sau de serviciu sunt rugati sa se adreseze Ambasadei Egiptului din Romania in vederea obtinerii vizei.

Test molecular negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Egiptului.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate în limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, conform pasaportului persoanei respective.

TESTUL COVID -19 NEGATIV TREBUIE PREZENTAT IN ORIGINAL LA AEROPORT. SAU LISTAT PE SUPORT DE HARTIE, AVAND PARAFA CLINICII.

 

1-   Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara. Se accepta pasaport temporar valabil 1 an. ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, de servici, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti la

www.politiadefrontiera.ro  Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!

2-      Detaliile si informarile pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o saptamana inaintea plecarii.

3-      ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare dupa emiterea lor.  Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea agentiei revanzatoare/ agentului care a efectuat inscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;

4-      Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica check in/out a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberarii camerei contra cost, la receptie.

5-      Sosirea mai devreme sau plecarea mai tarziu nu va indreptateste sa folositi camera timp mai indelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a bauturilor.

6-      Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la receptia hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla inseamna camera dubla cu pat suplimentar.

7-      In tren in cuseta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervarii a trei persoane (2 adulti + 1 copil sau 3 adulti), a treia persoana va sta in cabina single.

8-      Uneori hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex. mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;

9-      Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;

10-   Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!

11-   Va recomandam sa luati cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente impotriva bolilor digestive, a insolatiei si a racelii.

12-   La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restrictii in ceea ce priveste imbracamintea. Totusi in tarile arabe fac exceptie moscheile si templele in folosinta, la vizitarea carora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).

13-   In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru baut, se recomanda apa imbuteliata.

14-   Depuneti documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la receptie sau in camera).

15-   Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica itinerariul, fara respectarea ordina vizitei obiectivele turistice din program.

16-   Tur Operatorul nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

17-   Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare); Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare.

18- in cazul in care sa anuleaza zborurile catre destinatie in contextul pandimiei excursie se reprogrameaza.

 

Nu rata oferta early booking