Egipt - Nov. pe Taramul Faraonilor
Cairo - Zbor intern - Aswan - Abu Simbel - croaziera pe Nil - Luxor - mini sejur Hurghada
1599
Oferta Early Booking expira in
00 zile : 00 ore : 00 minute : 00 secunde

Oferta Early Booking

Egipt - Nov. 2023 Pe Taramul Faraonilor

Cairo - Zbor intern - Aswan - Abu Simbel - Croaziera pa Nil - Luxor - mini sejur Hurghada

5
 
Transportation
Perioada 19.11.2023 - 29.11.2023
Early Booking 30.04.2023
1699
1599
Persoana in camera dubla/pachet

ZIUA 1|19.11.2023| BUCUREȘTI – CAIRO

22:30 – Întâlnire cu Ehab Said, ghid egiptolog vorbitor de limba romana, la ora 22:30 pe aeroportul international Henri Coanda pentru îmbarcarea pe cursa Tarom, RO101 ce va decola la ora 00:45 (noaptea de sambata spre duminica). Sosire in Cairo la ora 03:30 (ora locală – Egipt) si transfer catre hotelul Holiday Inn 5* (sau similar) unde vom fi cazati. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor. 

https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/cairo/croeg/hoteldetail

ZIUA 2|20.11.2023| CAIRO 

După micul dejun, pentru a avea un prim contact cu energia, istoria și cultura Egiptului, cea dintâi vizită este dedicată Muzeului de Egiptologie, inaugurat in 1902, sau noului muzeu in cazul in care va fi inaugurat in acest an. Printre exponate, putem admira comorile regelui Tut Ankh Amun (dinastia XVIII, 1350 î.e.n.), descoperite în mormântul său intact, în anul 1922. Continuam vizita si ne vom îndrepta către Giza unde vom vedea cele trei piramide (Kheops, Kefren & Mikerinos) si impunătorul Sfinx. Vizita inclusa pe platoul Giza este doar de la exterior, intrarea in marea piramida a lui Kheops fiind opționala si se face individual, fără ghid. Biletul de intrare se cumpăra de la ghișeul de stat egiptean, costul fiind de  aprox. 450 EGP (lire egiptene), acesta achitând-se doar in moneda locala si cash. După terminarea vizitelor vom face o oprire la Atelierul de Papirus, pentru a descoperi taina fabricării primei hârtii din această plantă și apoi la Palatul Parfumurilor pentru a testa esențe specifice egiptene. Cina si cazare la hotel.

ZIUA 321.11.2023 | CAIRO – Aswan (zbor intern) 

După micul dejun, . Transfer către aeroportul din Cairo pentru a ne îmbarca pe cursa interna Cairo – Aswan (Egypt Air), sosire la Aswan, Opțional se poate vizita templul Philae dedicat zeitei Isis si barajul cel mare din Aswan. Templul este considerat cel mai important și bine conservat templu dedicat zeiței Isis. Transferul pe insula Agilkia, acolo unde se afla templul se va face cu barca. Barajul este considerat a 2-a piramda din Egipt. Transfer la hotel Citymax 4*, cina si cazare la hotel.

https://www.citymaxhotels.com/egypt/aswan/citymax-hotels-aswan/

ZIUA 4|22.11.2023| ASWAN - ABU SIMBEL(OPTIONAL) – Croaziera pe Nil

Mic dejun la hotel, Optional se poate vizita unul dintre cele mai importante temple din Egipt - Abu Simbel (plecarea in jurul orei 04:00 cu mic dejun la pachet) - ridicat în perioada dinastiei a IXX-a de către Ramses al II-lea, inclus în Patrimoniul UNESCO, celebru pentru uriașele sale statui. Continuăm apoi cu vizita la Templul Reginei Nefertari, aflat în aceeași zonă. Tempul lui Ramses al II-lea de la Abu Simbel este unic datorita modului în care lumina discului solar pătrunde în incinta camerei sacre, pe fața regelui, la răsărit, doar două zile din an: 22 februarie - Ziua Regelui de nastre și 22 octombrie - Ziua încoronării sale. Dupa vizita, ne indreptam catre Aswan pentru a ne imbarca pe vasul de croaziera si timp liber pentru relaxare sau pentru o scurta plimbare prin bazarul de mirodenii din Aswan. Pranz, cina si cazare la bordul vasului de croaziera 5*.

ZIUA 5| 23.11.2023| ASWAN - KOM OMBO - EDFU

Mic dejun pe vasul de croaziera. Dupa pranz incepem navigarea catre Kom Ombo, unde vizitam templul lui Sobek si Horus. Kom Ombo, în Hieroglifă (limba Egipteană veche) înseamnă “pământul auriu”, motivul denumirii fiind legat de faptul că la o distanță de 70 km de malul vestic al Nilului se afla o mină de aur. După vizită luăm cina pe vasul de croaziera 5* și ne bucurăm de timp liber. Mai departe, vasul navighează spre Edfu.

ZIUA 6|24.11.2023|EDFU - ESNA – LUXOR 

Dimineata devreme vizităm Templul lui Horus Behdet (“Horus cel luptător”), din Edfu. Pe peretele acestui important templu este inscripționată legenda despre lupta dintre zeul Horus și zeul Seth (unchiul lui Horus), cel dintâi dorind să-și răzbune tatăl, pe Osiris, ucis de Seth. De la vasul de croazieră, transferul la templu se face cu trăsuri trase de cai. Mai departe, vasul navighează către Luxor, timp în care trecem prin ecluza Esna. Servim masa de pranz pe vas si timp liber. Ajungem la Luxor unde vizitam templul cu acelasi nume, construit cu aproximativ 1400 de ani î.e.n., cu frumoasele lui coloane și camera de naștere a lui Amenhotep al III-lea (al IX - lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a). Cina si cazare la bordul vasului de croaziera 5*.

ZIUA 7|25.11.2023| LUXOR - HURGHADA

Optional, se poate efectua zborul cu balonul de aer cald. Zborul dureaza aprox. 40min si se face la rasaritul soarelui, deasupra Luxorului (partea de vest unde se afla Valea Regilor si Templul lui Hatshepsut). După micul dejun si check out de pe vas, incepem vizita cu Valea Regilor, unde avem acces la trei morminte. Valea Regilor a fost folosită ca necropolă timp de 1000 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos aparținând faraonului Tut Ankh Amon (dinastia XVIII). Este singurul mormânt care a fost descoperit intact până în prezent și toate comorile sale sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. 
Continuăm cu vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de amantul ei, Senen Mut, desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei și iubitei sale. Mai departe, vizităm “Coloșii lui Memnon” și apoi un Atelier de Alabastru, pentru a admira modul de fabricare a acestei pietre fragile. Dupa-amiaza vom vizita templul Karnak, ce este un grandios complex de 10 temple dedicat lui Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut "cel mai ales dintre locuri", reflectând superioritatea templului. Plecare spre Hurghada (transfer de aprox. 4h). Sosire in statiuna Hurghada in cursul serii unde ne vom caza la hotelul Swiss Inn Hurghada 5* in regim all inclusive.

https://www.swissinn.net/hotels/index.php?lang=Hurghada  

ZIUA 8|26.11.2023| HURGHADA

Dupa micul dejun, aveti timp liber pentru relaxare la marea Rosie sau pentru cumparaturi in centrul statiunii. Optional, se poate organiza croaziera pe marea Rosie in timpul careia veti putea face snorkeling. Costul croazierei include masa de pranz (fructe de mare, salate etc.), bauturi racoritoare si echipamentul pentru snorkeling, 3 stop-uri pentru snorkeling, instructor. Cazare la hotel Swiss Inn Hurghada - all inclusive 5*. 

ZIUA 9|27.11.2023| HURGHADA 

Mic dejun și timp liber pentru relaxare sau posibilitatea de excursii optionale: jeep safari in desert sau scunfundare cu submarinul. Cazare la hotel Swiss Inn Hurghada all inclusive 5*. 

ZIUA 10|28.11.2023| HURGHADA - CAIRO 

Mic dejun si eliberarea camerelor la ora 12:00. Timp liber in resort pana la ora 19:00, cand vom fi transferati catre Cairo. Transferul va dura aprox. 7h. Sosire in capitala Egiptului dupa ora 00:00, pentru a ne imbarca pe zborul TAROM, RO102 (zbor in cursul noptii de joi spre vineri), cu destinatia Bucuresti. (pentru pastrarea camerelor de hotel pana la momentul transferului, se poate achita o diferenta de tarif la receptia hotelului in functie de disponibilitatea camerelor libere)

ZIUA 11|29.11.2023| CAIRO - BUCURESTI

Decolare la 03:30 (ora locala din Egipt), aterizare in Bucuresti la ora 07:20 (ora locala a Romaniei), durata zbor 2h50.

Tarif

 

Persoana in camera dubla

Persoana in single

1,599 €

2,185 €

 

(tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 25 participanti; pentru 20-24 participanti, tariful se va majora cu 75 euro/pers.)

Condiții Financiare

25% din pretul pachetului la inscriere

25% Pana la data de 10.05.2023

25% Pana la data de 11.07.2023

25% Pana la data de 01.09.2023

Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul BNR+2% din ziua platii;

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii; Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita conform termenelor mentionate mai sus. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIMUM 25 PERSOANE.

- pentru un numar intre 16-20 participanti, tariful se va majora cu 125 euro/pers.

- pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Tariful Include

1- Bilet de avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti

2- Bilet de avion intern Cairo – Aswan

3- Taxele de aeroport

4- Cazare conform itinerar 10 nopti – 11 zile hoteluri 4*-5*

Cairo – hotel Holiday Inn Pyramids 5* sau similar 

https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/cairo/croeg/hoteldetail

 

Aswan – Citymax Aswan 4* sau similar

https://www.citymaxhotels.com/egypt/aswan/citymax-hotels-aswan/

 

Hurghada – Swiss inn resort 5* sau similar

https://www.swissinn.net/hotels/index.php?lang=Hurghada

 

5- Mese conform programului (Cairo - demipensiune), (Croaziera pe Nil - pensiune completa) si (Hurghada - All Inclusiv)

6- Intrarile la obiective mentionate conform programului

7- Toate transferurile la destinatie

8- Ghid Egiptolog vorbitor de limba romana (Ehab Said)  

9- Vizite incluse

a) Cairo -

O zi intreaga de vizite la Piramide cu intrare in zona Piramidelor si Sfinx

- Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa);

b) Aswan -

- Croaziera - vizite la Templul lui Sobeck si Horus/ Kom Ombo,

- Templul lui Horus / in Edfu.

c) Luxor -

- Malul de est (Templul Luxor & Templul Karnak)

- Malul de vest / Valea Regilor, Templul Hatshepsut, colosii lui Memnon si atelierul de Alabastru.

Tariful nu include

Taxa de viza 25 usd se plateste la aeroport din Cairo la sosire.

Excursii optionale.

Bauturi la mese.

Asigurare medicala si storno - se inchie la cerere (recomandat).

Bacsis 70 euro/persoana obligatoriu, se plateste la ghidul pentru soferi, reprezenanti locali, personaj la hoteluri, restaurant, hamali, etc….

Excursii optionale: 

1- Templul Philae dedicat zeita Isis, si Barajul cel mare din Aswan. 70 Euro / persoana 

tariful include: 

-Taxa de intrare la obiectivul turistic

- ghidaj in limba romana 

- transfer inclus

- durata vizitei aproximativ 4 ore

- minim 20 persoane.  

 

2- Templul Abu Simbel, dedicat Amun Ra, Ra Hur Akhti, Betah si Ramses al doilea. 115 Euro / persoana

Tariful include:

-Taxa de intrare la obiectivul turistic

- ghidaj in limba romana 

- transfer inclus

- durata vizitei aproximativ 10 ore 

- minim 20 persoane.

 

3- Zbor cu balonul in Luxor. 130 Euro / persoana durata 45 minute de zbor. 

tariful include:

- transfer inclus

- zbor cu balon aprox. 45 minute

 

4- Croaziera pe Marea Rosie. 70 Euro / persoana, durata aprox. 6 ore.  

tariful include:

- transfer inclus

- plimbare cu barca, snorkeling, echipamente pentru snorkeling 

- masa de pranz si bauturi racoritoare 

- instructor 

 

5- Submarin la Marea Rosie, 60 Euro / persoana, durata 45 minute, scufundare la adancime de 30 metri 

tariful include:

- transfer pana la portul 

- bilet pentru submarin

Infurmatii utile

Nota! Pentru calatoriile in Egipt pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intorcerii in tara.

Viza turistica se obtine in aeroportul din Cairo din Egipt.

Cei care detin pasaport diplomatic sau de serviciu sunt rugati sa se adreseze Ambasadei Egiptului din Romania in vederea obtinerii vizei.

 

1-   Pașaport valabil minimum 6 luni de la data întoarcerii in tara. Se accepta pașaport temporar valabil 1 an. ATENTIE! Verificați documentele necesare călătoriei înainte de plecare – pașaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care dețin alt tip de pașaport decât cel turistic (pașaport diplomatic, de servici, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce condiții pot calatori cu pașaportul pe care il dețin. Documentele necesare călătoriei pentru minorii însoțiți de un singur părinte sau nici unul le găsiți la www.politiadefrontiera.ro  Conform legislației in vigoare, copiii si infanții (pana la 14 ani) călătoresc DOAR CU PASAPORT!!!

2-      Detaliile si informările pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o săptămâna înaintea plecării.

3-      ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare după emiterea lor.  Corectitudinea numelor si a datei de naștere intra in responsabilitatea agenției revânzătoare/ agentului care a efectuat înscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;

4-      Camerele sunt distribuite de recepție, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in funcție de politica check in/out a fiecărui hotel si in funcție de disponibilitățile de moment (in general cazare după ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberării camerei contra cost, la recepție.

5-      Sosirea mai devreme sau plecarea mai târziu nu va îndreptățește sa folosiți camera timp mai îndelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a băuturilor.

6-      Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la recepția hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla înseamnă camera dubla cu pat suplimentar. 

7-      In tren in cușeta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervării a trei persoane (2 adulți + 1 copil sau 3 adulți), a treia persoana va sta in cabina single.

8-      Uneori hotelierii solicita plăti suplimentare pentru utilizarea facilitaților din camera si hotel (ex. mini bar/frigider, seif). Recomandam turiștilor, ca in momentul cazării in hotel, sa solicite la recepție detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garanție numerar sau card, ce se restituie/deblochează la predarea camerei. Aceste sume se blochează pentru garantarea plații facilitaților hotelului;

9-      Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;

10-   Tarifele excursiilor opționale sunt orientative; clienții nu sunt obligați sa le cumpere de la partenerul agenției noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plângerile si soluționarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!

11-   Va recomandam sa luați cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente împotriva bolilor digestive, a insolației si a răcelii.

12-   La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restricții in ceea ce privește îmbrăcămintea. Totuși in tarile arabe fac excepție moscheile si templele in folosința, la vizitarea cărora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).

13-   In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru băut, se recomanda apa îmbuteliata.

14-   Depuneți documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la recepție sau in camera).

15-   Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica itinerariul, fara respectarea ordina vizitei obiectivele turistice din program.

16-   Tur Operatorul nu răspunde in cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa părăsească teritoriul propriu;

17-   Tur Operatorul își rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situația in care acestea sunt impuse de terți (compania aeriana, unitățile de cazare); Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agenția noastră nu este răspunzătoare.

18- in cazul in care sa anuleaza zborurile catre destinatie in contextul pandimiei excursie

Nu rata aceasta oferta de Early Booking

You must agree to the conditions for processing your personal data.