Paste 2021 - Egipt croaziera pe Nil

Tainele initiatice ale Egiptul Antic

5
 
Transportation
Data de plecare 28.04.2021 - 07.05.2021
oferta speciala
de la
 
1650
Persoana / Pachet

 

ZIUA 1 – Joi 27.04.2021 | BUCURESTI – CAIRO

 

22:00 - Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru întâlnirea cu reprezentatul agenției Lucky Sirius Tours, (Ehab Said) si check in. Îmbarcare pe cursa Tarom spre Cairo. Decolare din Bucuresti la 00:30, sosire in Cairo la 02:15 (ora locala).

 

RO 101 Bucureati 00:30 Cairo 02:15 Cursa directa.

 

 Transfer si cazare la Hotel Ramses Hilton Hotel - Official Website ,

 

Steigenberger Pyramids Cairo - steigenberger.com

 

  sau similar 5*. regim de masa demipensiune. (mic dejun & cina)

 

 ZIUA 2 – Vineri 28.04.2021 | CAIRO

Mic dejun. Începem ziua cu vizita piramidelor cu bilet de intrare in zona inclus, opțional se poate intra in incinte Piramidei lui Kheops . Ne pregătim pentru o călătorie in timp si ajungem la anul 2750 înainte de Iisus Hristos. Mai exact, ne aflam in dinastia a IV a din Egiptul Antic, una dintre cele mai mărețe dinastii ale magnificei istorii Egiptene.

 

Trebuie menționat ca tot Egiptul este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales grandioasa piramida a lui Keops, Kefren, Mykerinos si multe alte locații pe care le vom vizita in aceasta incursiune. Cairo, este unul dintre cele mai vechi si mai importante capitale ale civilizație antice . După vizita piramidelor si a Sfinxului, ne răsfățam cu vizita la Palatul Parfumurilor, unde se pot achiziționa esențele specifice Egiptului Antic, multe au fost folosite in temple pentru ritualuri. Este timpul pentru masa de prânz la un restaurant turistic (băutură nu este inclusa).  Dupa care, ne îndreptam spre hotel, timp liber pentru rlaxare,  cina si cazare la Hotel 5*

 

 ZIUA 3  - Sambata 29.04.2021| Cairo - Aswan

 

Mic dejun la hotel si check aut, începem ziua cu vizita la Muzeu de egiptologie, Muzeul de Egiptologie, situat in centrul orașului Cairo, mai exact in piața Tahrir (Libertății), pe malul Nilului. Aici sunt găzduite 100,000 piese expuse si aproximativ 150,000 piese in depozitul muzeului. Din acest motiv autoritatea Egipteana a venit cu ideea sa construiască un nou muzeu, modern, situat lângă zona piramidelor, deschiderea oficiala având loc in 2020, iar pre-deschiderea in 2019. In acest muzeu vom admira comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia 18, 1350 de ani înainte de Iisus Hristos), care au fost descoperite in mormantul sau intact in anul 1922.

 

Continuam ziua cu vizita la citadela lui „Saladin” si Moschee de Alabastru ridicate de către Mohamed Ali Pasha. După care servim masa de pranz la un restaurant local autentic, dupa masa ne îndreptam spre gara mica din Giza de unde vom porni călătoria cu trenul (vagon de dormit 2 persoane in cușeta)  spre Aswan, cina tip catering cald va fi servita in tren.

 

ZIUA 4 – Duminica 30.04.2021| Aswan (Croaziera)

 

Mic dejun in tren (catering rece). Transfer de la gara la vas de croaziere 5*.

 

Va propunem o excursie opțional, la unul dintre cele mai importante temple din Egipt - Abu Simbel - ridicat in perioada dinastiei a 19-a, de către Ramses al II-lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic datorita modului in care discul solar pătrunde in incinta camerei sacre, pe fata regelui la răsărit doar doua zile din an si anume 22 februarie - Ziua Regelui și 22 octombrie - Ziua Încoronării sale, după care vizitam unicul templul al reginei Nefertari aflat in aceeași zona. După terminarea vizitei, ne întoarcem la Aswan si ne îmbarcarăm pe vasul de croaziera de 5* pentru a servi masa de cina si cazare pe vas.

 

ZIUA 5 – Luni 01.05.2021| Aswan – Kom Ombo (Croaziera)

 

Începem ziua la ora 04:00 dimineata, cu VIZITA PRIVATA doar pentru grupul nostru, la Templul Philae, dedicate lui ISIS Considerata simbolul  iubirii feminine si al blândeții. Meditatie condusa de Carmen Vargatu, Isis este prezentata in chip si corp uman cu un tron deasupra capului  cu doua aripi întinse.

 

După vizita templului ne îndreptam spre vas de croaziera 5*. Cazare si servim micul dejun, timp liber după masa, vasul navigeaza spre Kom Ombo, pranz si timp liber pentru odihna sau relaxare pe puntea vasului, sosire la Kom Ombo, vizita templului Komo Ombo dedicate lui Horus si Sobec, dupa vizita cina la restaurantul vasului si cazare, Navigare spre Edfu.

 

ZIUA 6 – Marti 02.05.2021| EDFU - LUXOR (Croaziera)

 

Dimineața devreme se ajunge la Edfu unde se vizitează templul lui Horus Behdet, in traducere, “Horus cel Protector”. Pe peretele acestui important templu este inscripționata legenda care povestește despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind răzbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorât pe Osiris, tatăl lui Horus. Transferul la templu se face cu trăsuri trase de cai. Micul dejun se va servi pe vas, după terminarea vizitei templului. Timp liber,

 

vasul navighează si ne îndreptam către Luxor, prânzul va fi servit pe vas. După masa, timp liber pentru relaxare pe puntea special amenajata sau la piscina vasului. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. După sosirea in Luxor, seara, vom avea parte de o experiența unica atunci când vom merge pe malul estic al Nilului si vom vizita templul Karnak, grandiosul complex (10 temple), dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut "cel mai ales dintre locuri", aceasta reflectând superioritatea templului, aici unde se afla un portal energetic extrem de important, se simte vibrația locului imediat cum intram in incinta templului.

 

Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre pereții lui. De asemenea, vizitam si templul Luxor, cu frumoasele lui coloane si camera de naștere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducător egiptean din dinastia a XVIII-a. Cina pe vasul de croaziera, urmata de un program artistic (dans oriental si dans folcloric).

ZIUA 7 – Miercuri 03.05.2021| LUXOR – LUXOR

 

Mic dejun pe vas. Începem vizita la Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte. Valea Regilor a fost folosita ca si necropola timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormânt descoperit aparținând faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormântul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin construcția si arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de Amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei sale si iubita lui.

 

Mai departe, se vizitează “Coloșii lui Memnon”. După ce terminam vizita, ne oprim la un atelier de Alabastru sa admiram modul de fabricare a acestei pietre fragile si semiprețioasa- cazare pe vas de croaziera.

 

ZIUA 8 – Joi 04.05.2021| LUXOR – HURGHADA

 

Micul dejun pe vas de croaziera, după care ne îndreptam cu autocarul (aprox. 208 km) spre Hurghada, superba stațiune de la Marea Roșie.

 

Cazare, prânz - cina la Resort 5*  regim de masa, All Inclusive. Timp liber pentru relaxare.

 

ZIUA 9 – Vineri 05.05.2021| HURGHADA

 

Timp liber pentru relaxare sau, opțional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de prânz, băuturi răcoritoare, ceai, cafea si apa incluse pe vas. Plecarea se va face de la ora 9:00 dimineața. Croaziera cuprinde in total 3 opriri. Prima este in largul Marii Roșii, pentru snorkeling (timp de aproximativ o ora) unde se pot admira diverse specii de pești colorați si corali de o frumusețe remarcabila. A doua oprire, la plaja, pe insula Ghiftun, timp de o ora, după care servim masa de prânz pe vas, iar a treia oprire si ultima, va fi in largul Marii Roșii. Pe toata durata excursiei suntem însoțiți de un ghid local si un scafandru. Atenție! Echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas gratuit, dar va recomandam sa veniți cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

 

ZIUA 10 – Sambata 06.05.2021| HURGHADA - CAIRO

 

Mic dejun, Timp liber pentru relaxare pe plaja sau, opțional excursie cu Submarine timp de 2:30 ore, excursie începe de la hotel cu un transfer pana la portul de unde se începe scufundare cu submarin, acela este turistic cu un număr limitat de 45 de locuri. Se scufunda la adâncimea aproximativa 30 de metri sub nivelul mărie, durata scufundării este de 40 minute. Check-out de la hotel la ora 12:00, Timp liber pentru plaja, la ora 18:00 transfer Hurghada – Cairo, sosire la Aeroportul internațional din Cairo la ora aproximativ 24:00

 

ZIUA 11 – Duminica 07.05.2021| CAIRO – BUCURESTI

 

Check in pentru imbarcare pe cursa Tarom RO 102 Cairo 03:00, Bucuresti 06:50

 

cu decolare la  03:00 , Sosire in Bucuresti la 06:50 (ora locala), Cursa directa

 

 

 

 

Zbor

Decolare

Ora

Aterizare

Ora

Durata Zbor

Nr. Zbor

Dus

OTP

00:30

CAI

02:15

02:45

RO 101

Întors

CAI

03:00

OTP

06:50

02:50

RO 102

 

 

Tarifele includ:

 

·         Bilet de avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti (linie aeriene Tarom)

 

·         Taxele de aeroport

 

·         Taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program.

 

·         9 nopți cazare in hoteluri 5* si vas de croaziera 5*, dintre care 1 noapte tren cu vagon de dormit cuseta de 2 persoane (trenul nu este clasificat cu stele sau margarete si aparține Ministerului Transportului Egiptean) după cum urmează:

 

- 2 nopți la Cairo (2 nopți demipensiune + 2 prânzuri la un restaurant local in timpul

 

  vizitei) in Steigenberger 5* sau similar;

 

-1 noapte in tren cu vagon de dormit (cușete pentru 2 pers) regim de masa demipensiune, (catering rece la cina si la mic dejun)

 

- 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5* - M/S A Sara Nile Cruise sau similar;

 

- 3 nopti cu All Inclusive in Hurghada la hotel Hilton Plaza 5* sau similar.

 

- 2 mese de prânz in primele 2 zile de vizite in Cairo.

 

- Regim de masa pe vas de croaziera, pensiune completa. Băuturile nu sunt incluse.

 

- Regim de masa la Hurghada, All inclusive.

 

·        Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video;

 

·        Ghid egiptolog pe toata durata excursiei, vorbitor de limba romana! „Ehab Said 

 

·         Vizite incluse: 

 

-          Cairo - o zi intreaga de vizite la Piramide cu intrare in zona Piramidelor, Sfinx si Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa);

 

-          Moschee de alabastru in incinte citadela lui Salaadin din Cairo

 

-          Aswan - vizita la Templul Philae (dedicate lui Isis);

 

-          Croaziera - vizite la Templul lui Sobeck si Horus/ Kom Ombo;

Templul lui Horus / in Edfu, Malul de est (Templul Luxor & Templul Karnak) si malul de vest / Valea Regilor, Templul Hatshepsut, colosii lui Memnon si atelierul de Alabastru;

 

Tarifele nu includ:

 

·         Taxa de viza – 25 usd/ pers (obligatorie; se achita la aeroportul din Egipt);

 

·         Bacșiș 50 euro/pers. pentru șoferi, angajați a hotelurilor, restaurante si croaziera (obligatorii; se achita in Egipt la ghid);

 

·         Băuturi la mese (excepție la Hurghada unde este All Inclusive);

 

·         Cheltuieli personale;

 

·         Alte obiective turistice decât cele menționate;

 

·         Excursii/intrări opționale.

 

·         Asigurare medicala si storno 20 euro/persoana. (recomandat)

 

·         Abu Simbel – 90€/pers. Include transfer privat, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple. Durata excursiei 10 ore;

 

·         Croaziera pe Marea Roșie (Hurghada) – 50€/pers, include transfer privat, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling si ghid local. Durata excursiei 7 ore;

 

·         Excursie cu submarinul (Hurghada)- 60€/pers. Include transfer privat. Durata excursiei 2 ½ ore;

 

·         Safari (Hurghada) – 60€/pers. Include transfer cu mașini Land Cruise 4×4, cina in stil beduin, spectacol (dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV-uri, vizita la mini Gradina Zoologica, ghid local. Durata excursiei 7 ore.

 

*Preturile excursiilor opționale sunt informative. Acestea sunt calculate pentru un minim de 15 participanți, se plătește la fata locului.

 

Prețul este valabil pentru un GRUP MINIMUM 15 PERSOANE. 

Pentru un număr mai mic de 15 participanți, prețul se recalculează sau excursia se reprogramează. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agenția își rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu păstrarea standardelor si cu informarea prealabila a turiștilor înscriși. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in funcție de disponibilitățile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

Condiții financiare

 

TERMENE DE PLATA

 

414 euro la înscriere.

 

412 euro pana la data de 05.02.2021

 

412 euro pana la data de 05.03.2021

 

412 euro pana la data de 05.04.2021

 

Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul băncii BNR + 2%, din ziua plații;

Procentul aferent primei plăti sa va calcula in funcție de momentul înscrierii; Daca înscrierea intervine cu mai puțin de 30 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita conform termenelor menționate mai sus. In cazul nerespectării termenelor de plata, Tour Operatorul își rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

 

20% din prețul pachetului turistic din momentul înscrierii,

 

50% din prețul pachetului turistic daca renunțarea se face in intervalul 90 zile – 46 zile inaintea plecarii.

 

70% din prețul pachetului turistic daca renunțarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii.

 

100% din prețul pachetului turistic daca renunțarea se face cu mai puțin de 30 zile înaintea plecării.

 

Conditii de inscriere:

 

·         Pașaport valabil minimum 6 luni de la data întoarcerii in tara. Se accepta pașaport temporar valabil 1 an.

 

·         ATENTIE! Verificați documentele necesare călătoriei înainte de plecare – pașaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care dețin alt tip de pașaport decât cel turistic (pașaport diplomatic, de servici, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce condiții pot calatori cu pașaportul pe care il dețin. Documentele necesare călătoriei pentru minorii însoțiți de un singur părinte sau nici unul le găsiți la

 

www.politiadefrontiera.ro  Conform legislației in vigoare, copiii si infanții (pana la 14 ani) călătoresc DOAR CU PASAPORT!!!

 

·         Detaliile si informările pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o săptămâna înaintea plecării.

 

·         ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare după emiterea lor.  Corectitudinea numelor si a datei de naștere intra in responsabilitatea agenției revânzătoare/ agentului care a efectuat înscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;

 

·         Camerele sunt distribuite de recepție, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in funcție de politica check in/out a fiecărui hotel si in funcție de disponibilitățile de moment (in general cazare după ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberării camerei contra cost, la recepție.

 

·         Sosirea mai devreme sau plecarea mai târziu nu va îndreptățește sa folosiți camera timp mai îndelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a băuturilor.

 

·         Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la recepția hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla înseamnă camera dubla cu pat suplimentar. 

 

·         In tren in cușeta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervării a trei persoane (2 adulți + 1 copil sau 3 adulți), a treia persoana va sta in cabina single.

 

·         Uneori hotelierii solicita plăti suplimentare pentru utilizarea facilitaților din camera si hotel (ex. mini bar/frigider, seif). Recomandam turiștilor, ca in momentul cazării in hotel, sa solicite la recepție detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garanție numerar sau card, ce se restituie/deblochează la predarea camerei. Aceste sume se blochează pentru garantarea plații facilitaților hotelului;

 

·         Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;

 

·         Tarifele excursiilor opționale sunt orientative; clienții nu sunt obligați sa le cumpere de la partenerul agenției noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plângerile si soluționarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!

 

·         Va recomandam sa luați cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente împotriva bolilor digestive, a insolației si a răcelii.

 

·         La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restricții in ceea ce privește îmbrăcămintea. Totuși in tarile arabe fac excepție moscheile si templele in folosința, la vizitarea cărora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).

 

·         In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru băut, se recomanda apa îmbuteliata.

 

·         Depuneți documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la recepție sau in camera).

 

·         Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica itinerariul, fara respectarea ordina vizitei obiectivele turistice din program.

 

·         Tur Operatorul nu răspunde in cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa părăsească teritoriul propriu;

 

·         Tur Operatorul își rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situația in care acestea sunt impuse de terți (compania aeriana, unitățile de cazare);

 

Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agenția noastră nu este răspunzătoare.

 

 

 

 

Rezerva acum!