Turcia-Istorie, Cultura & Spiritualitate
Bucuresti-Istanbul-Pamukkale-Konya-Cappadocia-Bucuresti 10 zile-9 nopti
De la 1325

Turcia-Istorie, Cultura & Spiritualitate

Bucuresti-Istanbul-Pamukkale-Konya-Cappadocia-Bucuresti cu insotitor de grup Ioana Dumitrescu 10 zile - 9 nopti, hoteluri 4* si 5*

5
 
Transportation
Perioada 24 Oct-02 Nov
De la
 
1325
Persoana/pachet in dubla

BUCURESTI - ISTANBUL

Ziua 1 – Intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul International Henri Coanda, la ora 07:30. Plecare spre Istanbul cu compania aeriana Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:50 – 11:15, durata zborului 1h25).  Dupa ce terminam toate formalitatile de intrare in Turcia, ne vom intalni cu ghidul local si vom fi transferati catre hotelul din Istanbul. Cazare Zurich Hotel 4* in Istanbul.

 

ISTANBUL

Ziua 2 – Mic dejun. Incepem turul cu orasul vechi Sultanahmet, unde vom vizita Palatul Topkapi, fost resedinta a sultanilor otomani, astazi muzeu. Palatul este unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia, adapostind exponate unice: sabia Psalmistului David, toiagul lui Moise, o parte a capului si mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam si celebra sabie a lui Stefan cel Mare. Continuam vizita cu Catedrala Sfanta Sofia (Biserica Sfintei Intelepciuni), fosta Catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, apoi devenind moschee. Prima biserica a fost contruita in anul 325 de catre Constantin cel Mare, ultima ceremonie crestina avand loc la data de 29 mai 1453.

Vom vizita Moscheea Albatra (singura moschee din lume cu 6 minarete) cea mai mare moschee din Istanbul, find un simbol al Turciei; moscheea este cunoscuta sub numele de Moscheea Albatra datorita celor 21.000 de panouri de faiatana.

Ziua se va incheia cu vizita locului unde a fost situat fostul Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Serupita ridicata pe locul forumului lui Constantin si coloana lui Constantin Porfirogenetul.

Optional: Croaziera pe Bosfor, unde se pot vedea diverse obiective, palate aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare la Zurich Hotel 4* in Istanbul.

 

ISTANBUL – DENIZLI - PAMUKKALE

Ziua 3 – Mic dejun. Transfer la aeroportul din Istanbul pentru zborul catre Pamukkale. Imbarcarea pe zborul Turkish Airlines TK 2578 (18:10-19:10, durata zborului 1h) cu destinatia Denizli, sosire in Denizli, aterizare pe aeroportul Cardak. Vom fi transferati catre Pamukkale unde ne vom face check-in la hotel si vom avea cina. Cazare Adempira Hotel 5* in Pamukkale.

 

PAMUKKALE

Ziua 4 – Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic Pamukkale. Aceasta regiune este cunoscuta pentru frumusetea ei naturala. Incepand din 1988, Pamukkale impreuna cu orasul antic Hieropolis, figureaza pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si apartin patrimoniului cultural, cat si al celui natural. Regiunea aflata la 2 km de Denizli este, de asemenea, cunoscuta pentru apele sale vindecatoare; se considera ca apa de aici trateaza o mare varietate de afectiuni. Aici exista cinci izvoare termale; temperatura apei variaza intre 35-36 grade Celsius.

Situl arheologic Hieropolis din regiune este unul dintre cele mai impresionante centre antice care au supravietuit pana in prezent. Aici se regasesc ramasitele din perioada Elenistica Tarzie si Epoca Crestinismului. Se presupune ca orasul a fost fondat de catre regele Eumenes al II-lea din Pergam si numele ar preveni de la “Hiera”, sotia fondatorului legendar al Pergamului, Telephos. Cina si cazare la Adempira Hotel 5* in Pamukkale.

 

PAMUKKALE – LACUL EGIRDIR - LACUL BEYSEHIR – KONYA (transfer 400 km)

Ziua 5 - Mic dejun. Ziua noastra incepe cu transferal catre Konya, vom avea o pauza la lacul Egirdir, al patrulea lac din Turcia ca marime. Lacul acopera o suprafata de 482 km2 si este situat la 186 km nord de Antalya, in regiunea laculilor turcesti. Ne continuam traseul catre lacul Beysehir, ce este alimentat de mai multe rauri ce izvorasec din muntii Sultan si Anamas. Dupa ce ajungem in Konya, vom face check-in la hotel si vom servi cina. Cazare la Anemon Hotel 5* in Konya.

 

KONYA

Ziua 6 – Mic dejun. Vom incepe ziua cu un mic tur al orasului Konya, al carui nume este identificat cu Mevlana, unul dintre cei mai cunoscuti ganditori ai lumii turcice si islamice. Se estimeaza ca primele asezari in regiune au aparut in anii 9000 i.e.n Konya, capitala statului Seljuk, a fost, de asemenea, un centru de cazare si un centru comercial important situat pe ruta comerciala Drumul Matasii. Konya a fost un oras unde au fost create sute de monumente ale civilizatiei islamice, unde au fost educati si s-au stabilit faimosii savanti islamici. Orasul in care locuia si Mevlana Celaleddini-i Rumi (Mevlana Jalaluddin Rumi). Desi au trecut sute de ani de la moartea lui, el este inca cunoscut si citat in intreaga lume, iar operele lui continua sa fie citate in zeci de limbi. Mormantul si muzeul lui Mevlana au o importanta deosebita in acest sens. Cazare si cina la Anemon Hotel 5* in Konya.

 

KONYA – AKSARAY – CAPPADOCIA (transfer 220 km)

Ziua 7 – Mic dejun. Timp liber in Konya pana dupa-amiaza. Plecare spre Aksaray, vizite Sultanhan Caravanserai, han construit in 1229 de Sultanul Selgiucizi din Anatolia Aleddin Keykubad, Ulu Camii, Muzeul Aksaray. Ne continuam transeul catre Cappadocia unde vom innopta la Altinoz Hotel 4* si unde vom servi cina.

 

CAPPADOCIA – GOREME – UCHISAR – AVANOS

Ziua 8 – Mic dejun. Incepem ziua cu tur de Cappadocia. Situata in Asia Centrala este una dintre cele mai importante regiuni turistice din Turcia… Goreme, Urgup, Uchisar, Avanos, Pasabag in Zelve, Valea Devrent, Valea Soganli si alte regiuni apropiate sunt centrele turistice unice ale Cappadociei. Bazele peisajelor inedite ale Cappadociei in care istoria se impleteste cu frumusetea naturala au fost formate cu mii de ani in urma din lava vulcanica produse de eruptii vulcanice provenite din muntii Anatoliei. De-a lungul istoriei, Cappadocia a gazduit asirieni, hititi, persi, devenind de asemenea o provincie a Imperiului Roman. Parcul National Goreme inclus pe lista Patrimoniului Cultural precum si pe cea a Patrimoniului Natural al UNESCO este bine cunoscut nu numai pentru minunatele Hornuri ale Zanelor ci si pentru asezarile si bisericile crestinilor care au locuit aici. Cina si cazare Altinoz Hotel 4*.

 

CAPPADOCIA – KAYMAKLI ORASUL SUBTERAN – VALEA IHLARA

Ziua 9 – Dimineata de la ora 04:30-07:00 puteti efectua un tur cu balonul si sa aveti posibilitatea de a admira peisajele fabuloase de la inaltime. (Excursie Optionala) Mic dejun. Dupa micul dejun vom vizita orasul subteran Kaymakli, cel mai mare din Cappadocia, oras sapat in stanca, ce se intinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica intr-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversary. Zona a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Valea Ihlara se afla intr-una dintre cele mai frumoase regiuni din Cappadocia si este plina de formatiuni de roca naturale de basm, luand forma unor hornuri, ciuperci si alte forme sculpturale – ca si cum acestea ar fi fost sculptate de catre om. Cina si cazare la Altinoz Hotel 4*.

 

CAPPADOCIA – KAYSERI – ISTANBUL – BUCURESTI

Ziua 10 – Mic dejun. Timp liber, transfer la aeroportul din Kayseri pentru zborul domestic Kayseri – Istanbul, zbor TK 2013 (15:00-16:30, durata zbor 1h30), apoi ne vom imbarca pe zborul international Istanbul – Bucuresti, zbor TK 1045 (19:05-20:20, durata zborului 1h15).

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Denizli şi Kayseri – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)

- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 4 noapte cazare în hoteluri de 5* şi 5 nopţi cazare în hoteluri de

- mesele menționate în program: 9 mic dejunuri şi 7 cine

- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- ghid local vorbitor de limbă engleză

- insotitor de grup romana din partea agentiei

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

Tariful nu include

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- zborul cu balonul de aer cald în Cappadocia: 175 euro/pers. (se rezervă la agenție și se achită la fața locului)

- bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

Condiții financiare

30% din pretul pachetului la inscriere

40% Pana la data de 18.05.2022

30% Pana la data de 18.06.2022

 

Conditii de realizare a grupului

- tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 16 participanti;

- in cazul in care grupul este mai mic de 16 participanti, agentia isi rezerva dreptul de a recalcula tariful pachetului.

  c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi.

Tarif Pachet

Persoana in cam. Dubla

Persoana in cam. Single

EUR 1,325.00

EUR 1,605.00

 

NOTĂ: Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției Lucky Sirius Tours (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția Lucky Sirius Tours nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.

 

Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Lucky Sirius Tours; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local;

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătorie

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.