Turcia Sud-Est
Circuit cu Insotitor (16-24 Nov)
De la 1125

Turcia Sud-Est

Turcia Sud-Est (Bucuresti-Istanbul-Mardin-Gobekli Tepe-Sanliurfa-Adiyaman-Gaziantep-Antakya-Adana-Cappadocia-Kayseri-Istanbul-Bucuresti) (9 zile / 8 nopti)

4
 
Transportation
Perioada 16-24 Nov.
De la
 
1125
Pachet / persona in cam. dubla

Bucuresti – Istanbul – Mardin 

Ziua 1 – Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda, la ora 07:30. Plecare spre Istanbul cu compania aeriana Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:50 – 11:15, durata zborului 1h25), mai departe ne continuam calatoria catre Mardin, cu zbor TK 2676 (16:15 – 18:05, durata zborului 1h50). Sosire in Mardin unul dintre cele mai deosebite orașe din lume cu structura culturală și poziția geografică remarcabilă. Aflat alături de câmpiile mesopotamiene, orașul atrage atenția cu tradiția arhitecturală distinctivă și îi duce pe vizitatori într-o călătorie în trecutul misterios și captivant al Orientului. Cina si cazare la Mardin Mesopotamia Garden Hotel 4*.

 

Mardin – Göbekli Tepe – Sanliurfa

Ziua 2 – Mic dejun. Dimineata exploram maiestuosul oras Mardin, incepand vizitele cu Manastirea Ortodoxa Siriana Deyr’ul Zaferan (al carui nume vine de la culoarea zidurilor galbene ca sofranul) sau “Pera Madinului “. Aceasta manastire a fost sediu al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriene pentru 800 de ani. De asemenea, vechimea sa o situeaza printre cele mai vechi din lume, iar constructia ei a fost efectuata pe locul unui temple vechi de peste 4000 ani. Continuam vizitele noastre cu Göbekli Tepe, cea mai veche structura religioasa realizata vreodata de om, a revolutionat statutul Neoliticului Euroasiatic. Se presupune ca pilonii templului indica locul unde dansatorii antici evoluau in cadrul ritualurilor legate de puterea spirituala a mortii ancestrale. Ziua noastra se incheie cu Urfa, actualul oras Sanliurfa sau stravechiul Ur, un oras bine conservat, cu cladiri traditionale si un amalgam de culori care incanta vizitatorul. Cina si cazare la Ala Han Hotel 4*superior.

 

Sanliurfa – Adiyaman

Ziua 3 - Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii vechiului oras Urfa, care dateaza aproximativ din sec. al XII-lea i.Hr. Anticul Ur, considerat orasul profetilor, locul de nastere al lui Avraam, parintele Profetilor, este astazi un oras cu o puternica traditie islamica prezenta la tot pasul. Pe traseul nostru veti remarca doua coloane de piatra situate in varful citadelei, cunoscute sub denumirea de “Tronul lui Nimrod”, deoarece, conform traditiei musulmane, palatul regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului, se afla in interiorul citadelei. Vom vizita Hazreti Ibrahim, Pestera lui Avraam - Dogum Magarasi, Golibasi, un complex turistic cu gradini frumoase si bazine ale „crapilor sfinti” din curtea moscheii Halil’ul Rahman si ne vom plimba pe strazile vechiului oras si prin bazar. Vom traversa Eufratul si vom trece prin Birecik, vechea Apamaea, punct important de pornire al incursiunilor romane catre Est, astazi fiind unul dintre cele doua locuri din lume unde isi face cuib ibisul plesuv, specie protejata deoarece e pe cale de disparitie (aprox. 30 de exemplare in lume). Cina si cazare la White Star Hotel 4*.

 

Adiyaman – Gaziantep

Ziua 4 - Mic dejun. Vom urca cu pe muntele Nimrod, ce impresionează prin înălțimea sa de 2.134 m., dar mult mai mult prin intermediul imenselor statui ce au făcut înconjurul lumii. La momentul actual, masivul este un adevărat parc arhitectonic, locul unde se regăsesc giganticele statui ale zeilor şi zeiţelor romano-persane şi Tumulusul funerar al regelui Antioch, o dovadă de iscusime inginerească a secolului I î.Hr. mai mare decât piramidele, o lucrare învăluită în mister, deoarece nimeni nu a reuşit să răspundă până în prezent cum a putut regele Antioh din Commagene, să construiască acest monumental mormânt. Dupa coborarea muntelui Nemrut, ne vom opri la Podul Roman Cendre. Acesta a fost construit peste unul dintre cei mai mari afluenti ai Eufratului, cunoscut candva ca raul Nymphaium, apoi ne vom continua vizita la Tumulusul Karakus, inconjurat de stalpi sculptati cu motive animaliere. Aici se spune ca a fost locul de veci al femeilor commagene ce aveau sange albastru. Ultima vizita de astazi este la Gaziantep, unul dintre cele mai vechi orase de origine hitita din estul Anatoliei. Oraseul este celebru pentru baclavaua cu fistic care se produce aici. Vom vizita impresionantul Muzeu de Arheologie, care pastreaza superbe panouri de mozaic recuperate din anticul oras Zeugma, ultima fortareata romana de la frontiera de est a Imperiului Roman, in prezent acoperita de apele barajului de la Birecik pe Eufrat. Muzeul expune reliefuri hitite si mozaicuri pastrate impecabil, dintre care se remarca “Tigancusa dinZeugma”, mozaic din sec. al II-lea, in care se presupune ca este intruchipat Alexandru Macedon. Cina si cazare la Şirehan Hotel 5*. 

 

Gaziantep – Antakya

Ziua 5 - Mic dejun. Ziua incepe cu explorarea orasului de unde provine celebra “Baklava”. Vom avea timp sa exploram bazarele cu produse de pielarie, cupru si baclava. Ne vom continua drumul catre Antakya sau biblica Antiohia, una dintre capitalele crestine ale lumii supranumita „Orasul de aur”, „Perla Orientului” sau „Antiohia cea frumoasa”, pe care toti imparatii Romei care au vizitat-o au coplesit-o cu daruri. Cina si cazare la Grand Bogazici Hotel 4*.

 

Antakya – Adana

Ziua 6 - Mic dejun. Incepem vizitele cu Muzeul de Arheologie Hatay, care cuprinde in colectia sa mozaicuri romane (muzeul este in curs de relocare, astfel incat o parte din exponate sunt deja mutate). In continuare vizitam biserica-pestera (exterior) in care a trait Sf. Petru intre anii 47 – 54 d.Hr., Sen Piyer Kilisesi, considerata a fi cea mai veche biserica din lume. Ultima noastra vizita inainte de a pleca catre Adana va fi in Samandag (vechea Seleucia Pieria), vechiul port al Antiohiei. Ne continuam ziua cu deplasarea spre Adana, trecand pe langa Iskenderun, Alexandretta in limba greaca, oras cu iz levantin, construit in semn de triumf de catre Alexandru cel Mare dupa infrangerea imparatului persan Darius in anul 333 i.Hr., schimband astfel cursul istoriei. Sosire la Adana, al patrulea oras ca marime al Turciei, locul de nastere al faimosului kebab picant, oras in care vom vedea Noua Moschee Merkez Camii, o superba constructie uriasa cu sase minarete, a carei marmura alba se reflecta in raul Seyhan si care este precedata ca marime doar de Moscheea Sulimaniye din Istanbul. Cina si cazare la Seyhan Hotel 5*.

 

Adana – Cappadocia

Ziua 7 - Mic dejun. Ne vom deplasa spre Tarsus, oras care dateaza aprox. din anul 3.000 i.Hr. si care, conform legendei, a fost descoperit de Set, fiul lui Adam. Aici este locul de nastere a evreului Saul, care, traind o revelatie pe drumul catre Damasc, a devenit Sf. Pavel. Totodata, conform spuselor lui Plutarh, in Tarsus, Cleopatra l-a intalnit si l-a sedus pe Marc Antoniu. Ziua continua cu deplasarea spre Cappadocia a carei capitala este Kayseri, unul dintre cele mai vechi orase din Anatolia, capitala provinciei greco-romane din anul 380 i.Hr., devenita Cezaree a Cappadociei, dupa ce Imparatul roman Tiberiu a cucerit-o. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4*.

 

Cappadocia

Ziua 8 - Mic dejun. Aceasta zi este in totalitate dedicata vizitarii Cappadociei. Aflata in inima Turciei, dominata de stravechiul Munte Argaeus, astazi numit Erciyes Dagi, al treilea munte ca inaltime din Anatolia, cu o altitudine de 3.916 m. Cappadocia este renumita pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, sapat de natura in lava vulcanica a muntelui. Vom vizita Muzeul National in aer liber din Goreme, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici sapate in piatra, cu capele acoperite de fresce. In continuare vom explora oraselele Avanos de pe raul Kizilirmak cunoscut pentru atelierele de olarit, Ürgüp cu cele mai vechi biserici in stanca din regiune si numeroase case in pesteri, Uchisar cu cetatea in stanca care domina peisajul, Pasabağ cunoscut pentru formatiunile de piatra sub forma unor hornuri, dupa care vom face o incursiune pe valea Ihlara pentru a admira canionul format de raul Melendiz. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4*.

 

Cappadocia – Kayseri – Istanbul – Bucuresti 

Ziua 9 - Mic dejun. Ne vom incepe dimineata cu vizita orasului subteran Kaymaklı, cel mai mare din Cappadocia, oras sapat in stanca, ce se intinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica intr-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Dupa terminarea vizitei vom fi transferati catre aeroportul din Kayseri pentu a ne imbarca pe zborul intern TK 2013 (15:00-16:30, durata zborului 1h30), iar apoi ne vom imbarca pe zborul international Istanbul – Bucuresti, zbor TK 1045 (19:05-20:20, durata zborului 1h15)

Tarife

Persoana in cam. Dubla

Persoana in cam. Single

Tarif copil

EUR 1,125.00

EUR 1,505.00

EUR 956.00

 

25% din pretul pachetului la inscriere

25% Pana la data de 18.07.2022

25% Pana la data de 16.09.2022

25% Pana la data de 17.10.2022

Tariful biletului de avion este dinamic si se poate modifica in functie de valabilitatea locurilor disponibile.

Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul BNR+2% (comision de risc valutar), din ziua platii;

 

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii; Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita conform termenelor mentionate mai sus. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

Conditii de realizare a grupului

- tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 participanti; pentru un grup intre 15-19 participanti, tariful se va majora cu 210 euro/persoana.

- in cazul in care grupul este mai mic de 15 participanti, agentia isi rezerva dreptul de a recalcula tariful pachetului.

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Mardin şi Kayseri – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)

- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 1 noapte cazare în hoteluri de 5* şi 7 nopţi cazare în hoteluri de 4*

- mesele menționate în program: 9 mic dejunuri şi 8 cine

- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- ghid local vorbitor de limbă engleză

- insotitor de grup roman din partea agentiei

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

Tariful nu include

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- zborul cu balonul de aer cald în Cappadocia: 175 euro/pers. (se rezervă la agenție și se achită la fața locului)

- bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

zborul cu balonul de aer cald în Cappadocia: 175 euro/pers. (se rezervă la agenție și se achită la fața locului)

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni

NOTĂ: Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției Lucky Sirius Tours (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția Lucky Sirius Tours nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.

 

Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Lucky Sirius Tours; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local;

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătorie

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.