Uzbekistan – Aventura pe Drumul Matasii
Octombrie 2022 - 8 zile / 7 nopti
De la 1830

Uzbekistan – Aventura pe Drumul Matasii

Octombrie 2022 - 8 zile / 7 nopti

4
 
Transportation
Prioada 03-11 Oct 2022
De la
1930
1830
Pachet/Persoana in dubla

 

03.10.2022 Bucuresti – Istanbul

Intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul International Henri Coanda, la ora 13:25. Plecare spre Istanbul cu compania aeriana Turkish Airlines, zbor TK 1040 (15:50 – 17:10, durata zborului 1h20), mai departe ne continuam calatoria catre Tashkent, cu zbor TK 370 (18:40 – 01:05, durata zborului 4h25). Transfer privat de grup catre hotelul Wyndham Tashkent 4* (sau similar).

 

04.10.2022 Istanbul – Tashkent

Dupa micul dejun incepem vizitele cu Muzeului National de Arte Aplicate – muzeu ce gazduieste peste 7000 de exponate: broderii lucrate manual, bijuterii, covoare si alte produse de artizanat locale realizate de la inceputul secolului al XIX-lea pana in prezent. Ne continuam vizitele cu complexul Khasti Imam – complex religios ce s-a dezvoltat langa mormantul unuia dintre primii Imami ai orasului Tashkent, celebrul om de stiinta, savant in Coran si Hadith, poetul Hazrati Imam. In cinstea acestuia, intreaga zona din aceasta parte veche a orasului a fost numita Hazrati Imam. Aici se afla mai multe monumente arhitecturale, inclusiv Moscheea Muy-Mubarak si Madrasa Barak Khan (ambele din secolul al XVI-lea) si Mausoleul lui Kaffal Shashi (secolul al XV-lea). Conform legendei, Madrassa Mui-Mubarak (care s-ar traduce cu "par binecuvantat") adaposteste o relicva sfanta a musulmanilor: fire de par de pe capul Profetului Mohamed. Mai mult decat atat, complexul are o bogata biblioteca cu manuscrise orientale, printre care si un exemplar foarte vechi din Coran scris de Califul Osman la mijlocul secolului al XVII-lea. Acest manuscris vechi, cu textul original al Coranului, este unul dintre cele patru ramase astazi si cel mai bine pastrat. Incheiem ziua cu vizita la Madrasa Kukeldash - madrasa Kukeldash, situata aproape de bazarul Su, in partea istorica a capitalei Tashkent, a fost construita in 1570. Aceasta facea parte dintr-un ansamblu arhitectural in piata principala a orasului si a fost cea mai mare dintre cele 17 madrase construite in Tashkent. Desi de-a lungul timpului cladirea a fost folosita si ca depozit sovietic si muzeu, astazi madrasa isi reafirma rolul religios. Cina la restaurant local. Cazare la hotel Whyndham Tashkent 4* (sau similar).

 

05.10.2022 Tashkent – Urgench – Khiva

Dimineata devreme vom fi transferati catre aeroportul din Tashkent pentru a ne imbarca pe zborul intern al companiei Uzbekistan Airways HY51 catre Urgench (07:00 – 08:30, durata zbor 1h). La sosirea pe aeroportul din Urgench vom fi preluati de reprezentantii locali si transferati catre orasul Khiva, unde vom fi cazati. Durata transferului este de aproximativ 45 de minute.

Astazi vom vizita complexul istoric Ichan – Kala (secolele al XII-lea - al XIX-lea. Orasul interior (centrul istoric) este un veritabil muzeu in aer liber inclus in Patrimoniul UNESCO. In fapt, orasele din zona aveau trei diviziuni distincte: fortareata (cetatea propriu zisa cu structurile de aparare, unde isi aveau si conducatorii resedintele), orasul interior - Itchan Kala si suburbia - Dishan Kala (unde locuia populatia de rand). Itchan Kala este aparat de un un zid de peste 10 km lungime, accesul in orasul protejat fiind asigurat de patru porti: Bagci (aceesul spre Urgench), Palvan (accesul spre Amudaria), Tash (accesul spre sud) si Ata Darwaza (poarta de acces spre zona vestica). Orasul detine mai mult de 50 de monumente istorice si 250 de case vechi, datand din secolele al XVII-lea - al XIX-lea. Moscheea Djuma, de exemplu, a fost intemeiata in secolul al X-lea si reconstruita intre anii 1788 si 1789, insa sala hipostila inca detine 112 coloane din structura sa intitiala. Cele mai spectaculoase aspecte ale orasului Ichan Kala sunt peretii crenelati din caramida si cele 4 porti, cate una pe fiecare latura a fortaretei rectangulare. In cadrul citadelei se afla Madrasa Muhammad Amin Khan, Madrasa Kazi Kalon, Madrasa Muhammad Rakhimkhan II, Mausoleul Ismail Khodja, Mausoleul Sayid Allauddin, turnul Kalta Minor, Palatul Tash-Khovli (secolul al XIX-lea), Palvan Darvaza (Poarta Razboinicilor), Moscheea Djuma (secolul al X-lea), Madrasa Allakulikhan, Ota Darvaza (Poarta Tatalui), Madrasa Kutlug Murad Inaq. Cina la restaurant local. Cazare hotel Malika Khiva 3* (sau similar).

 

06.10.2022 Khiva - Bukhara

Dupa micul dejun vom fi transferati catre Bukhara. In trecut, drumul intre Khiva si Bukhara dura mai mult de o luna. Astazi, durata transferului va fi de aproximativ 8 ore (distanta 550 km). Vom traversa teritoriul Khorezm si vom trece pe langa desertul Kyzyl-Kum, desert al carui nume semnifica nisip rosu. Intre timp, vom putea admira Raul Amudarya (Oxus, in latina) si privelistile desertice. In aceasta zi pranzul va fi inclus si il vom servi la pachet. Cina la restaurant local. Cazare la hotel Rangrez 3* (sau similar).

 

07.10.2022 Bukhara

Dupa micul dejun vom incepe vizitele din Bukhara cu Mausoleul Ismail Samani - mausoleul Ismail Samani este considerat a fi unul dintre cele mai apreciate edificii din punct de vedere arhitectural din Asia Centrala, a fost construit la sfarsitul secolului al IX-lea - inceputul secolului al X-lea si a fost ridicat pe mormantul reprezentantilor dinastiei Samanide. Monumentul se remarca prin complexitatea structurii, perfectiunea liniilor arhitecturale, unicitatea constructiei datorandu-se imbinarii de elemente si motive arhitecturale zoroastriene si islamice. Ne vom continua vizitele cu Mausoleul Chashma Ayub - mausoleului Chashma Ayub, "Primavara lui Iov", a fost ridicat deasupra sursei de apa in secolele XV-XVI si impresioneza prin cupola sa. O legenda spune ca Ayub (Profetul Iov), dupa ce a vizitat acest loc, a decis sa ajute persoanele care sufereau de pe urma lipsei de apa. El a lovit pamantul cu toiagul sau, iar in acel loc a tasnit un izvor de apa limpede. Conform legendei locale, apa vindeca boli de piele. Vom vizita Moscheea Bolo – Hauz ce este, de fapt, o cladire simetrica pe care localnicii o numesc moscheea cu patruzeci de stalpi datorita celor douazeci de stalpi atent decorati ce se reflecta in iazul construit in fata moscheei. Vis a vis de Moscheea Bolo – Hauz se afla Fortareata Ark ce este inclusa si ea in vizitele noastre. Fortareata nu a fost doar o structura militara de anvergura, ci includea si o zona urbana cu locuinte, spatii de depozitare si diverse alte constructii. Pozitionata in zona nord-estica, cetatea are forma unui dreptunghi dispus de la est la vest, incluzand o suprafata de aproape 4 hectare. Perimetrul zidurilor exterioare este de circa 800 de metri, iar inaltimea zidurilor oscileaza intre 16 si 20 de metri. Intrarea principala este flancata de doua turnuri. In interiorul cetatii se gaseste una dintre cele mai bine conservate moschei. Ultima noastra vizita va fi complexul Poi Kalon – complexul Poi Kalon sau inima religioasa a Bukharei, cuprinde o suita de constructii aflate in preajma Minaretului Kalyan. Minaretul este cea mai inalta constructie din complex, avand inaltimea de peste 47 de metri, la baza un diametru de 9 metri iar in partea superioara un diametru de 6 metri. Moscheea Kalyan, o constructie de aceeasi anvergura ca si Moscheea Bibi Khanym din Samarkand, este totusi diferita fata de aceasta si prin cateva curiozitati constructive: 288 de stalpi servesc ca suport pentru cupolele acoperisului; axa longitudinala se termina cu un portal catre camera principala; una dintre cupole are o deschidere prin care se poate vedea minaretul Kalyan. Constructia Medresei Miri Arab a fost atribuita seicului Abdullah Yamani al Yemenului, supranumit si Mir-i Arab in anii 1535-1536. Se spune ca la lucrari au participat 3000 de prizonieri persani. Portalul medresei se afla pe aceeasi axa cu cea a portalului moscheei Kalyan. Cina & spectacol traditional la Nadir Divan-Begi Madrasah. Cazare la hotel Rangrez 3* (sau similar).

 

08.10.2022 Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand

Dupa micul dejun vom fi transferati catre orasul Shakhrisabz (transfer de aproximativ 4h) unde ne vom opri pentru a face turul orasului. In Shakhrisabz vom vizita principalele atractii: Palatul Ak-Saray, Complexul Dorus-Saodat, Mausolul Hazrat Imam Ensemble, Mausoleul Jahongir, Complexul Arhitectural Dor-ut-Tilovat. Dupa vizita ne vom continua drumul catre Samarkand (transfer de aproximativ 3h) unde vom fi cazati la hotel Grand Samarkand 4* (sau similar). Cina la restaurant local.

 

09.10.2022 Samarkand

Dupa micul dejun incepem vizita cu Moscheea Bibi Khanum – moscheea a primit numele uneia dintre sotiile favorite al lui Timur Lenk si este una dintre cele mai splendide capodopere arhitecturale din Asia Centrala. Moscheea a fost ridicata de Timur Lenk pentru a comemora incursiunile sale in urma carora a fost distrus orasul Delhi. Vizitele continua cu Mausoleul Gur Emir - Emirul care si-a imprumutat numele mausoleului a fost un tiran de anvergura lui Timur Lenk. Se spune ca, dupa fiecare victorie, Gur Emir inalta piramide din capetele invinsilor. Urmasii sai i-au construit, in schimb, un fabulos loc de veci, iar mausoleul este considerat un model de arhitectura din Asia Centrala. Ultimele noastre vizite de astazi vor fi la Piata Registan – aceasta piata a fost un important punct central academic, administrativ si religios al orasului. In anul 2001, orasul vechi cunoscut sub numele de Registan a fost inscris in Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Printre monumentele din zona se numara Madrassah Ulug Bek (sec. XV), Madrassah Shir-Dor (sec. XVII) si Madrassah Tillya-Kori (sec. XVII) si Necropola Shakh-i-Zinda – complexul arhitectural Shakh-i-Zinda a fost construit intre sec. XI-XV. Vechea necropola situata in vecinatatea monumentului lui Afrasiab include 44 de necropole in 20 de mausolee. Ansamblul poarta numele varului primar al profetului Mohamed, care a raspandit islamul la sfarsitul secolului al VII-lea. Ansamblul memorial Shakh-i-Zinda este locul cel mai stimat de pelerinaj din Asia Centrala. Cina la restaurant local. Cazare la hotel Grand Samarkand 4* (sau similar).

  

10.10.2022 Tasheknt – Istanbul

Dupa micul dejun avem timp liber pana la ora 12:00 cand este necesar sa efectuam check-out la hotel. Dupa eliberarea camerelor avem timp liber pana la transferul catre gara din Samarkand pentru a ne imbarca in trenul catre Tashkent. Vom ajunge in Tashkent in jurul orei 19:10. Optional - Cina la restaurant local. Dupa cina vom fi transferati catre aeroportul din Tashkent pentru a ne imbarca pe zborul international al companiei Turkish Airlines TK 371 (02:45 – 05:55, durata zbor 3h40).

 

11.10.2022 Istanbul – Bucuresti

Ne vom imbarca pe zborul international TK 1043 (07:00 – 08:15, durata zbor 1h15) cu destinatia Bucuresti.

 

Tarife

 

Persoana in camera dubla

Persoana in camera single

Tarif copil

1,830 €

2,025 €

1,490 €

 

(tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 16 participanti; pentru 10-15 participanti, tariful se va majora cu 45 euro/pers.)

 

Condiții Financiare

25% din pretul pachetului la inscriere

25% Pana la data de 10.06.2022

25% Pana la data de 10.08.2022

25% Pana la data de 05.09.2022

 

Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul BNR+2% din ziua platii;

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii; Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita conform termenelor mentionate mai sus. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIMUM 15 PERSOANE.

- tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 participanti; pentru un grup intre 10-14 participanti, tariful se va majora cu 40 euro/persoana.

- pentru un numar mai mic de 10 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

Servicii Incluse:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tashkent & Tashkent – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)

-asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);

- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 4 noapti cazare în hoteluri de 4* şi 3 nopţi cazare în hoteluri de 3*

- mesele menționate în program: 7 mic dejunuri şi 6 cine

- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- ghid local vorbitor de limbă engleză

- insotitor de grup roman din partea agentiei

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

Servicii Neincluse

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local.

NOTĂ: Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției Lucky Sirius Tours (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția Lucky Sirius Tours nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.

Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Lucky Sirius Tours; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.